avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- Unic Mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- Unic Mostenitor

Mama a murit in aprilie 2007 si tata a murit in 15 octombrie 2009, da saptamana trecuta, eu sunt singur la parinti, de la mama au ramas niste terenuri pe numele mamei ei,(mama a depus actele la primarie sa i le dea pe numele ei dar nu ai fost solutionate pana la deces)Nu am facut succesiune dupa mama, acum parintii mei au si niste conturi la banca si certificate de actionari, conturile sunt pe numele tatalui meu ,si casa e pe numele amandorura, ce trebuie sa fac eu acum caci doresc sa pun actele pe numele meu? ce acte imi trebuie, si pt mama pot sa fac odata cu tata? trebuie facut si cadastru?La notariat a zis ca tre sa ducem acte si despre conturi, cum sa fac asta?conteaza suma pe care o au ei in conturi, voi plati procent si pentru asta? pentru ce anume tre sa platesc si cui, si cat, ce procent? multumesc foarte mult pentru amabilitate.
Va propun sa mergeti la banca cu certificatul de deces si cereti un extras de cont pentru succesiune. Am impresia, ca si suma conteaza, pentru ca notarul isi caluleaza onorariul pe baza masei succesorale, dupa cum stiu eu.
buna ziua!
nu trebuie sa aduceti date despre conturi.
daca notarul obtine extras de cont sumele se introduc si va taxeaza si la ele.
cel mai ok este sa dezbateti pe ce este sau chiar sa obtineti un certificatd e calitate, si dupa mnerget singurica la banca si va scoateti banii din cont.
get it?
Din cate stiu eu, pentru Libretele de economii de la CEC era nevoie, ca sa poti ridica sumele de bani, ca acele sume sa fie trecute in Certificatul de mostenitor. Cel mai bine cred este sa intrebati la banca daca puteti ridica banii pe baza unui Certificat de mostenitor in care sunteti declarata singura mostenitoare dar nu sunt incluse si sumele de bani. In ceea ce priveste cuantumul taxelor ar fi bine sa luati toate actele de proprietate pe care le avti, atat pentru mama cat si pentru tata si sa mergeti la mai multi notari ca sa alegeti varianata cea mai ieftina
In certificatul de mostenitor trebuie sa fie incluse toate bunurile , inclusiv banii din conturi si actiunile. Astfel, nu veti putea beneficia de bunurile care nu au fost incluse in masa succesorala...
Multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Mostenire cont bancar simion lenuta simion lenuta Intrebare: Tatal meu a deschis un cont la banca [editat] unde sa i se vireze sumele de la [editat] fara sa puna pe nimeni imputernicit. Tatal meu a murit iar ... (vezi toată discuția)
Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte SorinGeo SorinGeo Buna ziua, In cazul decesul parintelui, pentru transferul bancar al banilor in contul personal al acestuia in cel al copiilor mostenitori se percep taxe ( ... (vezi toată discuția)