avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mostenire cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mostenire cont bancar

Intrebare: Tatal meu a deschis un cont la banca [editat] unde sa i se vireze sumele de la [editat] fara sa puna pe nimeni imputernicit. Tatal meu a murit iar in momentul de fata nu dispunem de bani pentru a face taxa de succesiune iar mama mea doreste sa aiba acces la acel cont.
Eu si fratii mei suntem de acord chiar am fost toti trei la un notar si am dat declaratie ca suntem de acord ca mama sa fie beneficiara contului respectiv, dar a mers la [editat] si cei de acolo nu au vrut.
Exista vreo posibilitate ca mama sa aiba acces la acel cont fara sa facem taxa de succesiune?
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters20980, utilizator
Nu se poate!
Numai in urma dezbaterii succesiunii mama dv. va primi acel cont, bineinteles dupa ce copiii vor face declaratia in cadrul acestei dezbateri ca renunta la partea care li se cuvine din cont.
Va spun asta pentru ca eu insami am patit exact asa ceva.
La banca, pentru a avea acces la acel cont, trebuie prezentat certificatul de mostenitor.

Incercati un imprumut si apoi, dupa dezbatere si intrarea in posesia certificatului, mama poate merge la banca, scoate banii si apoi returna imprumutul.
Numai asa!
aveti un certificat de calitate eliberat de catre notar si banca refuza in continuare accesul la cont?
sigur ca da
Deschideti succesiunea numai pentru acel cont bancarpentru a putea retrage banii. Apoi suplimentati cu restul de bunuri . Atentie insa sa nu depasiti termenul de doi ani de la deces pt ca veti plati impozit de 1% pe mostenire.
dar pe ce isi intemeiaza refuzul banca? certificatul de calitate atesta vocatia succesorala a mostenitorilor.

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)
Moºtenesc legal un cont bancar bcr dar nu si banii din cont? Balaurul Balaurul Oameni buni ...va salut, Bogdan ma numesc, locuiesc in Ploiesti, am 33 de ani si un handicap fizic de gr.1 (sunt in caruciar). Imi postez nemultumirea pentru ... (vezi toată discuția)
Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte SorinGeo SorinGeo Buna ziua, In cazul decesul parintelui, pentru transferul bancar al banilor in contul personal al acestuia in cel al copiilor mostenitori se percep taxe ( ... (vezi toată discuția)