avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare certificat de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare certificat de deces

Buna ziua. De curand mama mea a decedat, iar eu sunt singurul mostenitor al bunurilor acesteia. Problema este urmatoarea: Certificatul de deces al dansei a ramas la un unchi, neintrand inca in posesia mea. In ultima perioada (3-4 ani), mama mea nu a mai avut nici un fel de venit, eu nici atat. Avand acel certificat de deces, poate face ceva pentru a pretinde anumite bunuri ? Ma refer la o declaratie (falsa bineinteles, dar pana se dovedeste asa ceva dureaza), in care sa minta ca ne-a ajutat cu bani sau alte bunuri in acesti 3-4 ani, cu martori falsi. In acest caz ar avea dreptul sa ceara de la mine? Imi cer scuze daca intrebarea e "penibila", dar trec prima data prin astfel de momente si sunt inca derutat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:11, 6 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Descendent si mostenitor unic al mamei dumneavoastra sunteti dumneavoastra.
Daca si tatal e decedat atunci nu mai este nimeni care sa aiba pretentii la mostenire.
Unchiul oricum nu are drept de mostenire atata timp cat existati dumneavoastra ca descendent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii? dana87 dana87 O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? catalinbadboy catalinbadboy Am o casa pe numele bunicilor, decedati amandoi, ei au avut 2 copii, mama si unchiul meu, decedati si ei......unchiul meu era casatorit, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)