avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Activitate SConstantin

Activitate SConstantin

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Fondul situatiei nu este legalitatea ci asumarea costului care ar creste pretul de achizitie.
Un contract de vanzare -cumparare autentifica o intelegere intre parti. Aveti din punctul meu de vedere 3 optiuni:
1. Acceptati cererea vanzatorului ii transferati in cont toata suma in euro sau fractionata ( puteti da maxim 10000 euro cash in ziua semnarii in fata notarului public) si suportati costul de retragere numerar ( in contractul de vanzare-cumparare notarul poate specifica ca pretul este ........euro iar cumparatorul se angajeaza sa suporte toate costurile si comisioanele bancare in asa fel incat vanzatorul sa-si primeasca integral pretul);
2. Negociati o solutie convenabila dumneavoastra ( aici doar dumneavoastra cunoasteti situatia in ansamblu, la ce pret a-ti vizionat proprietatea, daca a-ti negociat pretul initial, daca s-a discutat de la inceput de euro sau lei, etc ). Puteti folosi nevoile vanzatorului in negociere in avantajul dumneavoastra;
3. Renuntati la achizitie daca nu se incadreaza in obiectivele dumneavoastra de cost final.
Din punctul meu de vedere cererea vanzatorului este pertinenta si poate fi incadrata in limitele legale.
Sunt aspecte de negociere pe care dumneavoastra nu le-ati relatat aici, punand intrebari doar legat de cost final.
Cu respect.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Nu pot inscrie sarcina in cartea funciara pentru ca nu exista carte funciara, deoarece nu are cadastru si intabulare. Actualul locatar este constient de aceasta situatie si pe langa datoria la asociatie mai are si alte datorii, de aceea nu vrea sa-si asume calitatea de mostenitor, succesor, este foarte ok asa.
Am auzit de posibilitatea de a declara mostenire vacanta pentru ca statul se sesizeaza si incearca sa preia bunul respectiv apartamentul si o poate constrange pe actuala locatara ( probabil fica, nepoata a defunctilor ) sa dezbata succesiunea in ideea de a nu pierde total bunul.
Nu stiu unde sa ma adresez sa incep demersurile de mostenire vacanta sau daca este o solutie buna.
Din punct de vedere legal asociatia de locatari nu poate da pe nimeni in judecata atat timp cat proprietarii sunt decedati.
Va multumesc pentru raspuns si va rog daca sunteti in masura sa ma ajutati, indrumati, sfatuiti dumneavoastra sau alte persoane care citesc mesajul meu va multumesc anticipat.
Suntem in situatia in care pentru 2-3 apartamente care au restante la cheltuielile asociatie de proprietari , celelalte aproximativ 70-80 de apartamente sa ramana fara utilitati.
Buna seara,
Solicit ajutorul unei persoane care s-a mai confruntat cu asemenea situatii.
Sunt locatarul unui bloc unde un apartament are o restanta de aproximativ 18000 lei al carui locatar ( pentru ca proprietar nu il pot numi ) nu doreste sa mai achite.
Apartamentul nu este pe numele actualului locatar este pe numele unei rude decedate, nu doreste sa dezbata masa succesorala pentru stabilirea mostenitorilor pentru a nu fi actionat in instanta pentru datorii.
Asociatia de proprietari prin reprezentanti ei respectiv administrator si presedinte a incercat sa discute cu aceasta persoana pentru esalonarea platilor dar acest locatar le rade efectiv in nas si nu achita nimic.
Va rog anticipat daca aveti o solutie sau o recomandare.
Am auzit ca se poate anunta la primaria de sector ca exista o "mostenire vacanta" si astfel locatarul restant poate fi constrans sa dezbata masa succesoarala pentru ca asociatia de proprietari sa inceapa demersurile de recuperare a sumelor restante in instanta.

Va multumesc anticipat.