avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate powerspyA

Activitate powerspyA

Buna ziua, am intrat la un unchi in curte si am fost acuzat de tentativa la furt calificat. Dansul vrea sa isi retraga plangerea. Va duce la stingerea raspunderii penale? Sau nu? Avand in vedere ca suntem membri de familie.
Buna ziua,
Se prezinta urmatoarea situatie:
Bunicul meu mi a deschis in 2009 un cont de economii in care a depus 12000 lei. In anul 2013 cand aveam 17 ani, mama mea a lichidat depozitul fara voia mea, desi la varsta aceea era necesar acordul meu.
Am aflat de acesti bani acum cateva luni.
Mama refuza sa imi inapoieze banii.
Am depus plangere la politie in care am anexat documentele necesare de la banca, in care pe nota de contabilitate la Client este semnatura mamei.
Intrebarea este: fapta se prescrie in conditiile in care eu am luat cunostinta de ea abia acum cateva luni?
Este o suma de bani de care eu am nevoie.
Multumesc
Buna ziua,
Am cumparat recent o casa de locuit intr o zona seismica f pronuntata mai recent, dupa o zi a luat foc fiind f veche 70 ani, nu detector gaze, nu centrala revizuita, lipsa inspectie de 12 ani si nu functioneaza, tevarie veche, instalatie veche etc. Pot sa anulez certificatul vanzare cumparare? Nu sunt obligat sa platesc ceva ce s a distrus fara vointa mea
Buna ziua,
Ce se poate face pentru ca animalele din curtea vecinului sa nu mai faca atata zgomot?
Mama are o sora si impreuna cu ea au mostenire. Din pacate, cand majoritatea oamenilor se gandesc la relatia fiu-parinte, sunt evocate profunde simtaminte filiale, ceea ce nu este cazul si la mine. Dorinta de inavutire rapida si parvenitism duc la cele mai meschine practici, inclusiv la ascunderea testamentului, cu atat mai mult cu notarul si cu matusa sunt rude directe. De aceea tot insist, pentru ca am impresia ca sunt mintit si am auzit diferite conversatii care imi dau de gandit. Ce putem face in acest caz? Sunt dispus sa platesc pt a fi impacat in urma unui raspuns de la RNNEL ca nu exista niciun testament. Dar am pus intrebarea aici pt ca locuiesc in provincie, si trebuie sa lucrez cu un avocat din oras, ceea ce ma intristeaza, dat fiind ca cei profesionisti sunt in centre universitare din tara....
Mai precis, are sunt aceste metode? Se poate obtine interogarea RNNEL pe cale judiciara?
Buna ziua, in timpul vietii bunica a spus ca lasa un testament pe casa pentru mine, insa, dupa ce a murit, copiii acesteia refuza sa divulge date despre testament si, mai rau, au deschis succesiunea la un notar care le este nas. Am incercat sa solicit la diferite notariate un extras din RNNEL dar fara succes. Cum pot actiona in instanta? Exista vreun un avocat dornic sa imi reprezinte cauza?
Se pune urmatoarea situatie: in urma decesului unchiului, acesta a lasat un testament, mie parvenindu-mi pe cale orala de la dansul ca mi-a lasat mie apartamentul dumnealui, deoarece copiii sunt plecati afara iar eu am avut grija de el atatia ani! Problema: a murit iar eu nu am cum sa aflu de existenta si continutul documentului deoarece copiii unchiului sunt nasii notarului din oras, si exista posibilitatea sa dezbata succesiunea lasand-o deschisa si fara a fi anuntat in prealabil de testament. Astfel se prescrie optiunea succesorala. Intrebarea mea este ce pot face in cazul in care exista un testament iar mostenitorii de drept intelesi cu notarul fac toate demersurile ca eu sa nu fiu anuntat? Intrebarea a doua: poate notarul sa distruga in ascuns testamentul unchiului (80 ani) adica, dupa ce acesta il trece la dosar, sa nu il mai autentifice si sa il arunce la gunoi ca si cand nimic nu s-ar fi petrecut?
Iesirea din indiviziune presupune obligativitatea vanzarii si achitarea unei sulte pt cealalta parte care se impotriveste instrainarii imobilului sau se impune doar impartirea imobilului dpdv al compartimentarii fizice? Ma intereseaza datorita testamentului.

raluk0207 a scris:

Nu.
Art.1143 Cod civil
(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.

In cazul unui contract de intretinere s-ar fi putut evita pretentia celeilalte parti de a solicita iesirea din indiviziune atata timp cat partea mamei ar fi fost intabulata pe numele meu? Intentia este de a fi pastrat casa nu de a o vinde. Momentan am doar testamentul dar as vrea sa vad daca situatia descrisa anterior ar fi fost suficirnta pt a evita vanzarea sau primirea unei sulte.

raluk0207 a scris:

Puteți trimite o procura de acolo și sa împuterniciți pe cineva din țară sa obțină un duplicat de la starea civila.
Testamentul poate fi verificat sub aspectul existentei (dacă mama a lăsat vreunul) si a biroului notarial unde a fost întocmit.
Dar conținutul testamentului nu îl puteți afla, decar solicitând un duplicat din arhiva notarului la al cărui birou l-a făcut mama.