avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate malaguttif10

Activitate malaguttif10

Răspuns la discuția \"Greseala\" contract de munca
Desi tarziu, va multumesc pentru ajutor si toate raspunsurile furnizate
Ma poate ajuta si altcineva cu o parere?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns insa din pacate nu ma ajuta complet.
Pentru activitatea de freelancing (lucrez exclusiv online) incerc sa aflu care este cea mai buna solutie pentru ca activitatea sa fie legala.
Multumesc!
Buna seara,

As dori sa lucrez full time ca si freelancer insa nu stiu care ar fi forma cea mai buna incat sa o pot face legal.
PFA? Intreprindere individuala? Microintreprindere? SRL-D?
sau pot depunde o declaratie de venit ca si persoana fizica si sa platesc 16% pe venit?

Ma puteti ajuta sau directiona catre o alta sursa unde pot afla mai multe informatii?

Multumesc!
freeelis a scris:

In regulamentul intern sau in ccm aplicabil pot exista reglementari care sa expliciteze modalitatea de acordare a bonusului , situatiile in care el se acorda sau nu.

Daca contractul meu expira in 2016 iar regulamentul intern si contractul colectiv de munca vor suferi modificari pentru perioada 2016-2018 , aceste modificari afecteaza cotractul meu incheiat in 2015? (imi inchipui ca nu se poate aplica retroactiv pentru contractele deja in desfasurare)
Multumesc pentru raspunsuri!
@freeelis si restul - Ce mentiuni posibile pot avea in regulamentul intern sau in ccm care sa influenteze intr-un fel sau altul clauza aceasta?
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Eram curios daca prin invocarea unui motiv de greseala in contract (deoarece a fost luat un contract ca si sablon si apoi editat) din partea celor de la resurse umane, acestia pot schimba clauzele cum doresc.

Acum nu cred ca imi vor da voie sa recitesc reg. intern si ccm....deci nu pot decat sa astept sa vad cum se solutioneaza
Buna ziua,

Vreau sa va cer ajutorul pe o tema , cred eu, simpla.

Un contract de munca individual, a fost intocmit (chipurile) gresit.
Mai exact, exista o clauza in zona angajatului, dupa clauzele legate de preavizele in caz de concediere sau demisie
Aceasta este in felul urmator " la incetarea contractului de munca, veti primi un bonus in cuantum brut de X lei".

Contract perioada determinata de 1 an, mai sunt 3 luni din contract si ACUM firma doreste sa schimbe "greseala" din contract.

As dori sa va intreb:
1) In ce fel se poate interpreta clauza? (nu reiese clar ca bonusarea se ofera la incetarea contractului prin ducerea la bun sfarsit/concediere/demisie/etc)
2) Se poate opera o schimbare fara acordul angajatului?
3) In caz ca este intr-adevar o greseala, se trece simplu cu vederea?
4) Exista o portita prin care aceasta clauza poate deveni nula? (de exemplu in cazul unei concedieri pe motiv disciplinar?)

Va multumesc!

Cu stima,
Anonim