Da, am citit pe diversele forumuri ca plata integrala a creditului inainte de 5 ani permite ridicarea ipotecii insa eram curioasa daca exista o hotarare legislativa in acest sens.
am contractat un credit prima casa in sept 2014 pe care il termin de platit anul viitor. Apoi doresc sa transfer apartamentul pe numele unui membru al familei.
Intrebare1: poate fi ridicata ipoteca si vandut apartamenul inaintea termenului de 5 ani daca creditul e achitat integral ? exista o baza legislativa in acest sens ?
Intrebare 2: poate fi vandut apartamenul inaintea termenului de 5 ani daca creditul e platit in proportie de 80% ?
prietenul meu este rus, doreste sa se relocheze in Timisoara pentru a lucra ca software developer. Dpdv legal insa companiile din TM n-au experienta in obtinerea permisului de munca&de sedere si prefera sa angajeze local. O eventuala casatorie i-ar da drept de munca si carte de sejur? Unde as putea vedea beneficiile ce le-ar avea dpdv drept munca ca urmare a casatoriei cu un cetatean roman?
Care ar fi valoarea punctului de pensie pe luna noiembrie 2015 ptr un venit asigurat de 5000 Ron prin contractul cu casa de pensii? 5000 Ron / 2415 Ron = 2,07 ?
as dori sa inchei in luna noiembrie a.c. un contract cu casa de pensii Timis pentru a asigura un venit de 5000 Ron / luna. Mentionez ca lucrez in Rusia din ianuarie.
Care e contributia pe care o voi plati pe luna si cum se calculeaza? Venitul asigurat e considerat net sau brut? Pot incheia contractul retroactiv pe tot anul 2015?