am contractat un credit prima casa in sept 2014 pe care il termin de platit anul viitor. Apoi doresc sa transfer apartamentul pe numele unui membru al familei.
Intrebare1: poate fi ridicata ipoteca si vandut apartamenul inaintea termenului de 5 ani daca creditul e achitat integral ? exista o baza legislativa in acest sens ?
Intrebare 2: poate fi vandut apartamenul inaintea termenului de 5 ani daca creditul e platit in proportie de 80% ?
In contractul de credit este restrictionata vanzarea inainte de termenul de 5 ani.
Cat despre achitarea integrala trebuie vazut in contract conditiile.
Daca s-ar accepta achitarea integrala si vanzarea inainte de implinirea celor 5 ani toata lumea ar cumpara cu avans 5% cu credit garantat de stat si nu cu credit ipotecar cu avans 25-30%.
1-In cazul in care se achita in avans si integral creditul,titularul acestuia poate obtine ridicarea ipotecii,sens in care trebuie sa desfasoare demersuri catre banca si fondul de garantare
2-Nu se poate instraina bunul imobil daca nu este achitat integral creditul
Eu am vandut un apartament unor tineri casatoriti care au cumparat cu Prima Casa.Dupa 2 ani am aflat ca acestia au vandut mai departe ,altora.Nu cunosc alte detalii.
Da, am citit pe diversele forumuri ca plata integrala a creditului inainte de 5 ani permite ridicarea ipotecii insa eram curioasa daca exista o hotarare legislativa in acest sens.