avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa - vanzare dupa 4 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa - vanzare dupa 4 ani

Buna ziua,

am contractat un credit prima casa in sept 2014 pe care il termin de platit anul viitor. Apoi doresc sa transfer apartamentul pe numele unui membru al familei.

Intrebare1: poate fi ridicata ipoteca si vandut apartamenul inaintea termenului de 5 ani daca creditul e achitat integral ? exista o baza legislativa in acest sens ?
Intrebare 2: poate fi vandut apartamenul inaintea termenului de 5 ani daca creditul e platit in proportie de 80% ?

Multumesc ptr raspuns,
Diana
Cel mai recent răspuns: DianaRV , utilizator 21:43, 16 Februarie 2017
1. Nu
2. Nu

In contractul de credit este restrictionata vanzarea inainte de termenul de 5 ani.
Cat despre achitarea integrala trebuie vazut in contract conditiile.
Daca s-ar accepta achitarea integrala si vanzarea inainte de implinirea celor 5 ani toata lumea ar cumpara cu avans 5% cu credit garantat de stat si nu cu credit ipotecar cu avans 25-30%.

1-In cazul in care se achita in avans si integral creditul,titularul acestuia poate obtine ridicarea ipotecii,sens in care trebuie sa desfasoare demersuri catre banca si fondul de garantare
2-Nu se poate instraina bunul imobil daca nu este achitat integral creditul
Eu am vandut un apartament unor tineri casatoriti care au cumparat cu Prima Casa.Dupa 2 ani am aflat ca acestia au vandut mai departe ,altora.Nu cunosc alte detalii.
Da, am citit pe diversele forumuri ca plata integrala a creditului inainte de 5 ani permite ridicarea ipotecii insa eram curioasa daca exista o hotarare legislativa in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa FlorinIS83 FlorinIS83 Buna seara. In 2009 am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa. Acum, dupa aproximativ 9 ani, vrem sa il vindem pentru a cumpara o casa. Am gasit ... (vezi toată discuția)