avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament ipotecat

buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe acesta.pot sa vand acest apartament si cu banii sa inchid creditul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:20, 9 Aprilie 2014
Da se poate. Incheiati un precontract prin care cereti un avans astfel incat sa puteti achita creditul ramas, apoi mergeti la banca unde achitati creditul, iar banca va va da o adresa de ridicare a ipotecii si un formular cu care va prezentati la un notar pentru radierea ipotecii. Atentie, inainte de a stabili avansul mergeti la banca si cereti un grafic de esalonare a platilor pentru a sti cu exactitate valoarea ramasa de plata la care adaugati si alte cheltuieli cum ar fi (taxa ridicare ipoteca, extras carte funciara, s.a de preferat sa intrebati un notar ce acte trebuie sa mai aduceti si ce costuri presupun acestea). Este mult de alergat dar se poate.
L-ati cumparata sa, cu credit sau ati cumparat si ati facut credit pentru plata pretului?
Puteti in functie de ce scrie in contractul de credit si ipoteca.
In ce consta diferenta? Atata timp cat se achita creditul ramas se poate ridica ipoteca, iar apoi se poate vinde.
In daca s-a vandut deja sau nu, in modul in care banca are inscrise la CF sarcinile, imi poate face o idee daca e numai cu ipoteca sau poate are si vreo interdictie de instrainare...

Poate face si intai plata credit CU BANII ALTUIA si apoi ridicare ipoteca, insa cati cumparatori ar agrea asta?
Practica este depunerea banilor in cont la banca garantata, semnarea vanzarii si virarea banilor fiind concomitenta.
Totusi, in unele cazuri banca nu e de acord cu practica de vanzare astfel, pentru ca pierde dobanda. Depinde de niste chestiuni interne ale bancii si, in genere, sunt abuzive; ca sa inteleg care e situatia mai probabila, ma ajuta precizarea.
E un sfat putin mai profund decat o prima vedere.
Poate ca exista si astfel de situatii dar eu vorbesc in cunostinta de cauza, adica am vandut un apartament astfel si nu am avut nici o problema la banca. Singura problema a fost durata de 6 luni, timp in care am cautat un client care sa accepte sa facem un precontract (intelegere bilaterala de vanzare-cumparare) pentru un avans de 10000 Euro.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ipotecat roxana15 roxana15 Am un apartament care este ipotecat in urma unui credit ipotecar. Mai am de platit 50 000 lei la banca si as vrea sa il vand cu 150 000 lei. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar BOGCOS BOGCOS am luat un credit ipotecar sa-mi cumpar un apartament. La realizarea contractului as vrea sa o trec si pe prietena mea la proprietari, insa banca nu ma lasa ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare .....daca ai ipoteca danielau danielau Buna seara As dori sa cumpar un apartament dar proprietarul mi-a spus ca are ipoteca . ar vrea ca eu sa ii dau avans , sa facem un act la notar o promisiune ... (vezi toată discuția)