avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare .....daca ai ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare .....daca ai ipoteca

Buna seara
As dori sa cumpar un apartament dar proprietarul mi-a spus ca are ipoteca .
ar vrea ca eu sa ii dau avans , sa facem un act la notar o promisiune de vanzare cumparare , el sa isi plateasca ipoteca( insotit de mine ca eu sa vad ca asta face cu banii) si apoi incheiem vanzarea cumpararea.
Ce riscuri exista?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:33, 11 Martie 2015
Sa nu se ridice ipoteca, si creditorul ipotecar sa nu isi dea acordul la vanzare.
In momentul in care plateste solicita ridicarea ipotecii.Banca poate sa refuze??
Banca creditoare isi va da acordul pentru vanzarea imobilului si ridicarea ipotecii in conditiile in care se acopera intai creditul ramas de achitat de catre vanzator.
Veti plati direct bancii in contul pe care il are vanzatorul la banca iar banca isi va trage banii pentru acoperirea creditului, apoi va ridica ipoteca.
Veti plati un avans vanzatorului in cadrul promisiunii de v/c, diferenta de credit bancii creditoare si daca mai ramane vreun rest il platiti vanzatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
cyan, moderator
Multumesc mult.
Dureaza mult pana ridica banca ipoteca, dupa ce s-a facut plata?
Depinde, poate dura si o luna. Dar asta nu va impiedica sa intrati in posesia imobilului.
Asa cum v-am spus, banii nu ii dati direct vanzatorului si apoi faceti pe badegardul lui pana la banca, ii virati in contul de la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Am încheiat o promisiune de cumpărare cu plata unui avans pentru ... butox butox Am încheiat o promisiune de cumpărare cu plata unui avans PENTRU CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL și urmeaza sa plătesc un rest de plata la momentul încheierii ... (vezi toată discuția)