avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT IPOTECAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT IPOTECAR

am luat un credit ipotecar sa-mi cumpar un apartament. La realizarea contractului as vrea sa o trec si pe prietena mea la proprietari, insa banca nu ma lasa ca nu a participat la credit. exista o modalitate sa o trec si pe ea proprietar? Daca ma ca satoresc cu ea o voi putea trece proprietara pe apartament, daca apartamentl e ipotecat la banca?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 15:03, 22 Septembrie 2008
Ca sa accepte banca acest lucru, ar trebui sa faceti dosarul de credit impreuna, si sa cumparati pe cote parti. Astfel, fiecare dintre cumparatori va furniza o parte din avans si va contracta un credit ipotecar pentru diferenta, si ambii vor semna contractul de vanzare cumparare si cel de ipoteca.
Banca Romaneasca si Alpha Bank, de exemplu, sunt doua institutii de credit care permit acest gen de credite ipotecare pe cote parti pentru concubini.
Evident, fiecare dintre voi trebuie sa indeplineasca conditiile de creditare si sa contribuie la contractarea creditului.
Daca vei cumpara singur imobilul prin credit ipotecar si te vei casatori ulterior cu ea, singura varianta de ai transmite o cota parte din apartamentul cumparat de tine, dupa casatorie, va fi donatia. Asta deoarece vanzarea-cumpararea intre soti este interzisa.
Donatia o vei putea face numai cu acordul bancii, deoarece odata cu notarea ipotecii banca isi va nota si interdictie de instrainare asupra imobilului. Donatia intre soti e revocabila, deci daca doresti sa-i oferi prietenei tale ceva mai solid, poti incerca o vanzare a unei cote din apartament inainte de casatorie, din nou numai cu acordul bancii pentru instrainare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere a unei a 2-a persoane pe contractul de vanzare-cumparare (prima casa), alta decat titularul creditului panamaria panamaria Se poate trece ca si proprietar (sau co-proprietar) la apartament si o a doua persoana, alta decat titularul creditului? Doresc ca apartamentul cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat inainte de casatorie printzesa18 printzesa18 Buna Am achizitionat un apartament cu un credit ipotecatar inainte de casatorie. M-am casatorit si as vrea sa-l trec proprietar si pe sotul meu. Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unui bun rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in gasirea unui raspuns pentru urmatoarele 2 probleme: 1. Sotul meu are in proprietate un autoturism si doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)