avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra unui bun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra unui bun

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in gasirea unui raspuns pentru urmatoarele 2 probleme:
1. Sotul meu are in proprietate un autoturism si doreste sa-mi transfere mie acest drept de proprietate (sa devin eu proprietarul masinii). Avand in vedere faptul ca noi urmeaza sa plecam in strainatate peste 2 luni si apoi intentionam sa vindem masina (care va fi pe numele meu), cum se poate realiza transferul de proprietate?

2. Tot sotul meu este proprietar pe un imobil (dobandit inainte de casatorie). Ulterior pe imobil s-a pus o ipoteca (in urma obtinerii unui credit de la banca). Cum poate sotul meu, in aceste conditii, sa-mi transfere si mie, dreptul de proprietate asupra imobilului? (sa fim coproprietari pe imobil).

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:27, 9 Mai 2013
Buna ziua,
1. Inteleg ca acea masina este proprietate dobandita in timpul casatoriei. In aceste conditii sunteti, legal, coproprietari. Daca doriti sa fiti singura proprietara va trebui sa solicitati, in instanta, o separare a bunurilor si o atribuire exclusiva a masinii.
2. In privinta imobilului va trebui sa faceti o vanzare cumparare a unei cote din casa proprietatea exclusiva a sotului catre dumneavoastra. Va trebui sa primiti si acordul bancii la care este ipotecata si care va fi parte in contractul de vanzare cumparare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Aveti nevoie de acordul bancii pentru instrainare fie si o cota parte din el, insa daca nu se da pret , cel mai Bine este sa intocmiti donatie, aceasta este revocabila intre soti. Mergeti la Banca si vorbiti intai acolo si vedeti care sunt conditiile de instrainare. Banca nu este parte in act.
Sau puteti sa va schimbati regimul matrimonial actual in regim conventional prin incheierea unei conventii matrimonial.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate modifica titlul de proprietate? diana123456 diana123456 Impreuna cu prietenul meu am cumparat un apartament prin programul prima casa 4. La anul dorim sa ne casatorim si deoarece nu am putut fi trecuti amandoi in ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)