avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate modifica titlul de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate modifica titlul de proprietate?

Impreuna cu prietenul meu am cumparat un apartament prin programul prima casa 4. La anul dorim sa ne casatorim si deoarece nu am putut fi trecuti amandoi in actul de proprietate (conditia bancii), as vrea sa stiu cum putem remedia acest lucru?
Se poate face un contract prenuptial sau vreun alt act prin care sa avem drepturi egale asupra imobilului ? Sau se poate modifica titlul de proprietate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:07, 16 Mai 2013
Buna ziua,
Prietenul dumneavoastra, dupa casatorie, cand va va fi sot, va putea sa va doneze o parte din acel apartament, in felul acesta fiind ambii coproprietari.
Din pacate aceste acte nu se pot face dacat la notariat, cu plata taxelor de rigoare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns!
Puteti incheia si o conventie matrimoniala pe regim conventional. ea isi va produce efectele dupa incheierea casatoriei.
Atentie insa ca veti avea nevoie de acordul bancii creditoare, caci exista o interdictie de instrainare de 5 ani la programul prima Casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra unui bun rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in gasirea unui raspuns pentru urmatoarele 2 probleme: 1. Sotul meu are in proprietate un autoturism si doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog frumos - instrainare teren Maricel09 Maricel09 am un act de donatie pe un teren ...facut de bunicul meu...dar intre timp bunicul a murit si ce se afla pe teren casa si restul au revenit dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Co-propietar - procura vanzare apartament sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura necesara pt obtinerea drepturilor de vanzare si administrare a unui apartament. Mai precis, ce acte ... (vezi toată discuția)