avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... co-propietar - procura vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

co-propietar - procura vanzare apartament

Buna ziua,
As dori sa stiu care este procedura necesara pt obtinerea drepturilor de vanzare si administrare a unui apartament.
Mai precis, ce acte sunt necesare pt. intocmirea procurii notariale + ce trebuie specificat expres in procura notariala, care sunt pasii de urmat.
In prezent sunt co-propietar - in proportie de 20%, in urma acordarii unui avans la cumparare.
Restul, de 80%, au fost preluati prin credit ipotecar, de catre celalat co-proprietar, care este acum in imposibilitatea de a mai continua plata ratelor catre banca.
Orice lamuriri, sfaturi, precizari sunt binevenite. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorina_a_b , utilizator 20:48, 7 Iunie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati unui notar fiind singurul in masura sa va rezolve problema.
La notar va trebui sa mergeti ambii coproprietari, cel care este acum in imposibilitate sa administreze transmitandu-va dumneavoastra acest drept.
Este o procura speciala de administrare si cu drept de instrainare, semnatura dumneavoastra fiindu-i opozabila.
De obicei in astfel de acte se specifica in clar ca cineva imputerniceste pe celalalt sa administreze, sa negocieze si sa instraineze chiar catre el insusi acel bun, semnatura celui care este imputernicit fiind opozabila celui care a imputernicit.
Actele de acest gen sunt destul de standardizate la notariate si, cum doar ei pot sa le incheie, nu prea aveti alte posibilitati decat sa va adresati lor.
Va trebui sa mergeti la notar cu actele de identitate si de proprietate in original.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Pt procura nu va sunt necesare prea multe acte- buletinele si actul de proprietate., veti putea trece in procura tot ce doriti in lgatura cu casa
Pentru orice act in legatura cu casa- vanzare; inchiriere etc. veti avea nevoie de acordul bancii, asa ca va trebuie si o imputernicire pt a reprezenta coproprietarul in fata bancii.
Daca nu plateste ratele si nici dvs in locul lui, ajunge la executare silita, veti pierde ap si nu va mai ajuta procura.
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala sau imputernicire avocatiala pentru consultare dosar? ionu roman ionu roman Daca doresc sa consult un dosar dintr-o arhiva intr-un dosar civil, procura pe care mi-o da partea din dosar trebuie sa fie notariala sau e suficienta procura ... (vezi toată discuția)
Procura frasin frasin buna ziua , am si eu o problema. Parintii mei trebuie sa prezinte la avocat, pentru o problema cu un teren, o procura de la o persoana care este stabilita in ... (vezi toată discuția)
Procura necesara parasirii tarii cu un minor roocky roocky buna ziua.unde trebuie sa merg sa ma interesez daca procura notariala facuta de unul dintre parintii este valabila si nu este falsificata?va rog imi trebuie un ... (vezi toată discuția)