avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere a unei a 2-a persoane pe contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere a unei a 2-a persoane pe contractul de vanzare-cumparare (prima casa), alta decat titularul creditului

Se poate trece ca si proprietar (sau co-proprietar) la apartament si o a doua persoana, alta decat titularul creditului? Doresc ca apartamentul cumparat prin Prima Casa de catre sotul meu, inaninte de casatorie, sa fie trecut si pe pe numele meu (el fiind de acord cu acest lucru). Mentionez ca nu detin nicio alta proprietate si ca am participat cu o suma bani (destul de mare) la demersurile pt incheierea contractului de vanzare-cumparare (la banca, la notariat etc), iar ratele viitoare, le vom plati deasemenea impreuna.
Va rog mult sa-mi spuneti cum trebuie sa procedam si daca se poate la ce suma de bani ajunge o astfel de modificare, la notariat?
Cel mai recent răspuns: Avionela , utilizator 18:34, 6 Mai 2022
ca sa deveniti proprietara asupra imobilului achizitionat de sotul dumneavoastra inaintea casatoriei trebuie sa intocmiti un act notarial in acest sens, vinzare , donatie, etc , dar nu puteti face acest lucru deoarece imobilul este ipotecat in favoarea bancii si a statului roman. actul respectiv se poate face dupa achitarea integrala a creditului si radierea ipotecii.

pina la acea data puteti face totusi cu sotul dumneavoastra o promisiune de vinzare pentru a va proteja interesele.
Puteti incheia la casatorie sau dupa cel putin un an de la casatorie o conventie matrimoniala prin care sa aduceti atat ap cat si creditul in comunitatea de bunuri.
Veti lua acordul bancii in prealabil.
Un impediment ar fi numai interdictia de instrainare pt 5 ani de la cumparare.
Buna ziua ! Eu și viitorul soț am decis sa ne cumpărăm un apartament prin prima casa . Creditul va fi pe el iau eu coplatitor , dar ma interesează dacă voi apărea și eu pe acte ca fiind proprietar . As vrea sa știu dacă vom fi amândoi proprietari . Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa utilizator_87 utilizator_87 Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara adriansp adriansp Buna ziua. Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind ... (vezi toată discuția)
Separarea bunurilor in timpul casatoriei olgutzy olgutzy Am cumparat dupa casatorie un apartament ai carui proprietari suntem eu si sotul meu. Banii pentru plata apartamentului, au provenit astfel: 2/3 din partea mea ... (vezi toată discuția)