avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament ipotecat inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament ipotecat inainte de casatorie

Buna
Am achizitionat un apartament cu un credit ipotecatar inainte de casatorie. M-am casatorit si as vrea sa-l trec proprietar si pe sotul meu. Cum as putea face asta tinand cont ca el este ipotecat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:53, 4 Februarie 2010
buna ziua!
nu va inteleg motivatia, de regula se doreste invers...
bunul dobandit de catre dvs inainte de casatorie este bun propriu.
singurul act prin care ii puteti transmite sotului dvs o cota parte din acest imobil este un act de donatie.
actul de donatie se poate face doar cu acordul bancii creditoare, si va fi urmat de un act aditional la contractul de ipoteca.
partea buna donatia intre soti este oricand revocabila.
Problema e ca vroiam sa -l cumparam amandoi, dar din nestiinta am bagat doar actele mele la banca si am aflat ulterior ca numai eu pot fi trecuta. E nedrept pt ca amandoi contribuim la rate si nu as vrea in caz ca patesc ceva sa mosteneasca parintii sau frati apartamentul pt ca ei nu au contribuit cu absolut nimik. Alta varianta ca sa fie singurul mostenitor in caz ca patesc ceva nu este?
buna ziua!
parintii dvs sunt mostenitori rezervatari.
puteti sa ii facti actul de donatie pe o cota de 1/2.
dar si donatia daca incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari este atacabila...
Daca achitam ipoteca si il scaotem de sub ipoteca atunci putem face ceva?
Si in cazul in care avem un copil, el va fi singurul mostenitor, sau va tb si atunci sa imparta cu frati si parinti in caz ca patesc ceva?
buna ziua!
nu se pune problema de a-l degreva de sarcini, situatia este aceeasi.
daca veti avea un copil atunci acesta ii va inlatura pe fratii dvs si pe parinti.

Alte discuții în legătură

Apartament de la parinti camelian camelian Buna ziua, Sunt singura la parinti, necasatorita. Ai mei au un apartament. Cum e cel mai bine sa procedeze? Sa mi-l doneze, sa faca act de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament CristianC2010 CristianC2010 In afara de parinti / sot / copii cine mai poate ataca actul de donatie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un apartament prin credit ipotecar. În cazul decesului meu, cine va "moșteni" apartamentul: părinții sau soția? a.i.timi a.i.timi Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartmanent, prin credit ipotecar. Sunt casatorit (nu am copii); parintii mei sunt in viata si nu am alti frati. In cazul ... (vezi toată discuția)