Sunt singura la parinti, necasatorita. Ai mei au un apartament. Cum e cel mai bine sa procedeze? Sa mi-l doneze, sa faca act de vanzare-cumparare sau sa astept si sa fac taxa succesoriala cand ei nu vor mai fi. Nu vreau sa impart apartamentul cu nimeni in cazul in care ma casatoresc, de ex cu sotul. Tocmai de aceea asi dori sa iau niste masuri. Ambii parinti sunt in viata. Ap e trecut pe numele tatalui meu.
Donatiile exclusiv facute unuia dintre soti si mostenirile sunt bunuri proprii. daca sunteti singurul copil parintii pot dona apartamentul , donatia este scutita de impozit pe cand vanzarea nu sau puteti sa la decesul parintilor sa l obtineti prin mostenire. Tot bunul dvs propriu este, chiar daca va veti casatori.
Atunci aveti de ales ce v am zis mai sus! Dvs decideti ce act sa intocmiti, fie donatie, ie asteptati sa se dezbata succesiunile dupa parinti und eveti i unic mostenitor , in ambele situatii chiar daca sunteti sau nu casatorita este bunul dvs propriu.
Mostenire
ContSters192876
Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort
xjxf
Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)