avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare apartament ipotecat

Am un apartament care este ipotecat in urma unui credit ipotecar. Mai am de platit 50 000 lei la banca si as vrea sa il vand cu 150 000 lei. Se poate face un antecontract inainte in care cumparatorul sa imi dea 50000 cat am nevoie si sa ma angajez ca pana la semnarea contractului propriu zis sa inchei creditul si sa scot de sub ipoteca apartamentul? Are vreo legatura cu ce scrie in contractul de ipoteca (faptul ca nu poate fi instrainat)? Sau care ar fi cea mai buna varianta legala de a-l vinde?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 18:07, 4 Februarie 2014
Buna ziua, DA, sigur, se poate face un precontract, chiar si contractul in forma finala cu conditia ca dumneavoastra sa depuneti suma datorata banci, Puteti face precontract si fara sa depuneti suma la banca cu conditia ca promitentul cumpoarator sa-l preia cu ipoteca, si.... Notarul sa vrea sa va incheea actul.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
Alex Niculescu, Consilier juridic
Buna ziua,

Conform noului cod civil puteti vinde oricand, interdictia de vanzare este nula. Se fac astfe de vanzari, deci nu ar fi nicio problema. Nu e nevoie de antecontract ci de contract de vanzare, banca isi va primi banii prin op conditionat, se radiaza ipoteca bancii si se intabuleaza dreptul de proprietate al cumparatorului.
am fost la un notar si mi-a spus ca nu poate face precontract pentru ca in contractul de ipoteca scrie ca nu poate fi instrainat. Sa schimb notarul?
Notarul asta e foarte foarte nou? Vanzare de imobile ipotecate se face de cand s-a inventat ipoteca. Evident ca e conditionata intabularea pe numele noului proprietar de radierea ipotecii de catre banca. Da, schimbati notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil ipotecat cls cls Buna ziua. In ce conditii este in regula incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a aunui imobil ipptecat la banca? Mentionez ca , cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)