avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demersuri cumparare garsoniera ipotecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demersuri cumparare garsoniera ipotecata

Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede.
Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ipotecar pentru alte lucruri de 1` 000 euro insa a ipotecat cu garsoniera.
Am inteles ca voi merge la banca si voi plati eu aceasta datorie si dupa vom incheia la notar tot ce mai este de facut.
Intrebarea mea este daca eu ca si cumparator nu risc prea mult platind ipoteca sau mai bine spus am ceva la mana sau ceva care sa o oblige pe vanzatoare sa semneze la notar.?..ma gandesc ca poate se razgandeste si eu am pierdut 11 000 euro.
Cel mai recent răspuns: Mihaela.nicolicea , utilizator 09:23, 13 Martie 2012
Trebuie sa faceti un antecontract de vanzare-cumparare la un avocat sau cu 2 martori.
buna ziua,

procedura standard agreata intre Banci si clienti in astfel de situatii este urmatoarea:
- se incheie antecontract de vc in baza caruia platiti sau nu un avans in functie de intelegerea dintre parti
- pentru perfectarea vanzarii banca in favoarea careia este constituita ipoteca va da acordul de instrainare a bunului si de constituire a ipotecii de rang subsecvent( daca si dvstra luati credit pentru achizitionarea garsonierei) cu conditia ca o anumita parte de bani din pret ( contravaloarea creditului ) sa fie virata in contul vanzatorului deschis la banca in vederea stingerii datoriilor
- banca dvstra dupa semnarea ctr de vc va vira prin OP conditionat conform instructiunilor primite de la Banca vanzatorului intreaga suma in contul vanzatorului
- daca nu luati credit pentru achizitionarea garsonierei si aveti banii cash va duceti dvstra la Banca vanzatorului si depuneti banii inn cauza impreuna cu vanzatorul

faptul ca incheiati un antecontract de vc la avocat/notar/martori si dati inainte acei bani nu face decat sa va garanteze ca intr-un eventual litigiu aveti castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil ipotecat son son Buna Ziua. Am incheiat la o agentie imobiliara un antecontract de vanzare cumparare, pentru un imobil ipotecat. In antecontract am convenit sa-i platesc o ... (vezi toată discuția)
Clauza antecontract vc "prima casa" sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, sunt pe cale de a incheia un antecontract cu un dezvoltator imobiliar. Mi-au prezentat antecontractul (Promisiunea) in varianta model si nu sunt ... (vezi toată discuția)
Op conditionat pentru stingerea datoriilor catre asociatia de proprietari? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, sper sa adresez intrebarea in sectiunea potrivita. As dori sfatul dvs in urmatoarea situatie: Dorim sa achizitionam prin Prima Casa un apt ... (vezi toată discuția)