Buna ziua. Am niste vecini care au plantat nuci,meri,peri la mai putin de 1 metru de gard,desi atunci cand i-au plantat(cam 6 ani) le-am spus sa nu o faca deoarece nu respecta distanta minima. Acum nucii s-au marit si coroana lor intra cam 4 metri deasupra proprietatii mele. Care este distanta minima si ce pot eu face legal pentru a remedia situatia? Va multumesc.
Nu va ganditi ca parintii mei au ceva impotriva mea,dar fratele care sta cu ei in casa i-a convins cumva sa faca asta,fara a se purta neaparat frumos cu ei(am dovezi in sensul asta).Eu stau in alta localitate cu familia mea,fratele nefiind casatorit sta inca cu parintii nostri. Mentionez ca nu-i intretine in niciun fel,ei avand pensii foarte bune,iar el un salariu mai mic. Eu ma inteleg bine cu ei,dar daca asa au hotarat,asta e. Doar vroiam sa stiu daca pot afla in vreun fel daca s-au facut acte si pe al doilea imobil.
Este vorba de parinti si frate. Parintii deja au facut acte de V-C fratelui pe un imobil si a mai ramas unul . Daca vor face acte si pe acesta,asta ar insemna ca nu ar mai ramane nimic pt. masa succesorala. In acest caz ce s-ar mai putea face? De aceea as dori sa stiu daca pot afla daca s-a facut vreun act si pe al doilea imobil. Aici vorbim de o viitoare succesiune,insa daca parintii fac acte doar unui frate,celalalt ce mai poate face?
Buna seara. Cum pot afla daca niste rude de gradul 1,cu domiciliul in alt oras fata de cel in care locuiesc eu, au facut un eventual act de vanzare cumparare.Lucrul acesta ma intereseaza,fiind vorba de un imobil care ar putea face parte dintr-o eventuala masa succesorala. Unde ma pot interesa,sa aflu daca acest fapt s-a petrecut? Va multumesc.
Buna ziua. Soacra mea a deschis succesiunea dupa bunicul sotiei mele decedat.Una din persoanele cu drept la aceasta succesiune se afla in strainatate si soacrame-a nu a anuntat-o despre acest demers(nu doreste acest lucru). Se poate incepe fara ea,in cazul ca nu poate fi anuntata (lipsa adresei)? Va multumesc.
Suntem doi frati la parinti si in urma decesului tatalui trebuie sa incepem succesiunea.Bunurile imobile sunt un apartament si o casa cu teren.Mentionez ca parintii i-au facut fratelui acte de vanzare cumparare pe apartament acum cativa ani fara sa spuna nimic.Acum fratele vrea si jumatate din casa cu teren. Eu pot invoca in fata notarului si acest apartament pentru intregirea masei succesorale? Consider ca asa ar fi corect sa avem fiecare 50/50 din casa si din apartament. Va multumesc anticipat.