avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Activitate MAlin28

Activitate MAlin28

Buna seara,

Locuiesc in Ploiesti si, dupa cum probabil ati vazut si la TV, compania de stat din Ploiesti nu mai furnizeaza apa calda de la 1 august.
De 28 zile incalzim apa la aragaz pentru a face cele necesare, si nici nu avem un termen de cand se va relua furnizarea de apa calda in sistemul centralizat (se vehiculeaza luna noiembrie).
Cand am cumparat apartamentul, acum 3 ani, am vrut sa ne punem centrala termica de apartament insa asociatia de locatari nu si-a dat acordul pentru a ne putea debransa, pe motiv ca "centrala este bomba". Nu are nimeni din bloc centrala termica, desi toti avem contoare de gaze "pregatite" pentru debit marit.

Data fiind situatia actuala cu lipsa de apa calda in tot orasul, este vreo posibilitate de a obliga asociatia de locatari sau de a ocoli complet pentru a ne putea monta centrala termica?
La momentul achizitionarii apartamentului nu am incercat sa apelam la avocat, insa in situatia de fata, daca legea ar fi in favoarea noastra, am recurge si la acest ajutor in cazul unui nou refuz din partea asociatiei.

Multumesc,
Alin M.
Buna seara,

Planuiesc sa cumpar un apartament sau o garsoniera in Brasov pentru a o da in chirie in regim hotelier.

Am nevoie va rog de cateva informatii de la cunoscatori. Articolele de pe net le stiu deja.

As vrea sa stiu daca se poate practica acest lucru ca persoana fizica (inchiriez 1 sau 2 camere), ce impozite trebuie platite si de ce aprobari am nevoie pentru a functiona complet legal (sanepid, asociatie locatari, vecini cu care impart un perete, turism, etc).

Multumesc