avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord asociatie locatari montare centrala termica de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord asociatie locatari montare centrala termica de apartament

Buna seara,

Locuiesc in Ploiesti si, dupa cum probabil ati vazut si la TV, compania de stat din Ploiesti nu mai furnizeaza apa calda de la 1 august.
De 28 zile incalzim apa la aragaz pentru a face cele necesare, si nici nu avem un termen de cand se va relua furnizarea de apa calda in sistemul centralizat (se vehiculeaza luna noiembrie).
Cand am cumparat apartamentul, acum 3 ani, am vrut sa ne punem centrala termica de apartament insa asociatia de locatari nu si-a dat acordul pentru a ne putea debransa, pe motiv ca "centrala este bomba". Nu are nimeni din bloc centrala termica, desi toti avem contoare de gaze "pregatite" pentru debit marit.

Data fiind situatia actuala cu lipsa de apa calda in tot orasul, este vreo posibilitate de a obliga asociatia de locatari sau de a ocoli complet pentru a ne putea monta centrala termica?
La momentul achizitionarii apartamentului nu am incercat sa apelam la avocat, insa in situatia de fata, daca legea ar fi in favoarea noastra, am recurge si la acest ajutor in cazul unui nou refuz din partea asociatiei.

Multumesc,
Alin M.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:04, 29 August 2022
Mergeti cu cererea la presedintele asociatiei mai intai. Daca nu este de acord, sa scrie pe cerere.
Apoi mergeti la avocat.
1-Conform disp L nr 196/2018 asociatiile de locatari aveau termen stbilit pentru modificare si actualizare documentatie pentru transformare in asociatii de proprietary
2-Solicitati la furnizorul de utiliati document care sa consemneze ca acesta nu mai asigura apa calda,depuneti cerere debransare de la sistemul centralizat utilitati la presedintele de asociatie si anexati document emis de catre furnizorul de utilitati in sistem centralizat
Pentru instalare centrala termica individuala este prevazuta procedura legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Firmă distribuție agent termic austyn austyn Bună seara ce sancțiuni risc pt debranșarea de la agentul termic și apă caldă fara înștiințare firmei care îl livrează atata timp cat am semnatura ... (vezi toată discuția)
Bransare/debransare agent termic bdana_ro bdana_ro Buna ziua...in cadrul unei asociatii de proprietari nou infiintata, locatarii racordati la sistemul centralizat de incalzire pot fi debransati daca sunt ... (vezi toată discuția)