avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate nistoraura

Activitate nistoraura

am primit o instintare de la anaf ca in 2015-2016 am facut tranzactii imobiliare si am depasit plafonul de 220000 lei si ca trebuia sa ma declar platitoare de tva,sunt persoana fizica si intr-adevar am vandut mai multe proprietati respectiv case de locuit si terenuri care le detin si le-am folosit de aproximativ 7-8 ani .notarul la vremea respectiva mi-a calculat impozit pe tranzactie si nu m-a informat de faptul ca trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva deoarece a vazut clar ca am depasit suma de 220000 lei,Am fost si l-am intrebat daca stia de lucrul acesta in anul 2015-2016 si mi-a raspuns ca nu a avut cunostinta de aceasta lege considerand ca tva este o taxa pe valoare adaugata care in mod normal ar trebui sa ai si posibilitatea sa o deduci din investiitiile care le-ai facut la acea prorietate.Va rog sa ma informati care este procedura si daca am vre-o cale de atac asupra acestei speta,va multumesc
In martie 2015 am vandut un teren pe care il detin din 2005 printr-un contract de vanzare -cumparare am primit valoare de 40.000 euro, acum in noembrie 2015 doresc sa mai vand o casa de vacanta pe care o detin din 2004 ,valoarea de vanzare este de 160.000 euro.Va rog sa-mi spune-ti daca devin platitor de tva.