Acum cinci zile am dorit sa zbor cu sotia mea non-cetatean EU in Grecia, cu Ryanair din Bucuresti. Mentionez ca am calatori cu nevasta aproape in toate tarile Schengen din Romania, inclusiv cu Ryanair in Italia. Pe baza reguli ca membrul de familie trebuie sa fie insotit de sotul cetatean EU nu am avut niciodata problema la vama, sau cu companiile aeriene. In schimb pe 15 iulie Ryanair nu a vrut sa ne lase sa zburam pe motivul ca nevasta are nevoie de viza. Nu am reusit sa ne intelegem deloc cu ei, si am decis sa luam bilete la Tarom, 320€ in plus doar dus, pentru aceeasi destinatie, neavand nici o problema dupa la imbarcare sau la vama. Doresc sa aflu daca exista vreo procedura juridica prin care as putea sa recuperez valoarea biletelor plus prejudiciu moral si financiar de la Ryanair. Multumesc
Din cate am inteles , nu este obligatoriu inregistrarea contractului la fisc , poate sa ramana o intelegere intre proprietar si chirias .
Daca e corect sau nu ...asta e discutabil . Eu am semnat acel contract de vizionare in fuga pentru ca agentul dorea sa aibe dovada ca a fost in interes de serviciu . Nu mi s-au adus la cunostinta termenii , nu mi s-a prezentat exact nici cum se va plati comisionul , ceea ce a dus la neintelegerea noastra si ca urmare incetarea colaborarii telefonice cu agentul .
Dupa cateva zile am gasit un site de particulari , am sunat la mai multe apartamente din aceeasi zona pt ca acolo imi doream sa inchiriez . Intamplator am dat iar peste apartamentul mentionat si m-am inteles pana la urma la pret cu proprietarul . Dupa ,ce puteam sa fac ? Sa-l sun pe agentul cu care nu m-am inteles , si sa-i donez jumatate din chirie +TVA ?
Sunt de parere ca modul in care a fost semnat contractul (pe graba fara sa fie prezentate riscurile) si continutul ( solicitand o suma mare , si specificand ca nu sunt obligati sa dovedeasca ca locuiesc acolo ,prin urmare pot sa ma mut oriunde si ei sa ma amendeze ca stau intr-un apartament vizionat cu ei ) este abuziv
Am impresia ca ei ar avea probleme cu legea , folosindu-se de contracte neconforme cu legea
si daca pur si simplu stau ca "oaspete" in acel apartament . Hartia si banii fiind doar la mine si la proprietar , la intretinere neaparand numele meu . Pot ei sa ma oblige sa platesc pentru acest lucru ?
in primul rand cred ca ar trebui sa angajeze detectivi care sa ma urmareasca pana la usa numai ca sa observe ca eu locuiesc acolo
Mentionez ca e vorba de inchiriere nu cumparare ( nu presupune inregistrarea contractului )
Am semnat de curand un contract de vizionare cu o agentie imobiliara , vizionand in decursul unei saptamani 4 apartamente , dintre care unul mi-a placut . Doar ca proprietarul nu dorea sa negocieze din pret , iar comisionul era de 50% ,cam mult sa-l platesc singur .
Am renuntat pentru moment la apartament , dar l-am gasit peste o saptamana pe anuntul.ro cu numarul proprietarului. A fost de acord pana la urma sa mai reduca pretul . Dar eu momentan nu stiu ce sa fac cu contractul respectiv deoarece este specificat intr-un articol ca daca inchiriez imbolilul vizionat cu ei direct sau prin alti intermediari pe o perioada de 12 luni , fara sa platesc comisionul agentiei , sunt obligat sa platesc acesteia suma de 5000 Euro . Iar agentia nu este obligata sa dovedeasca producerea prejudiciului..
Este acest contract abuziv si poate fi considerat nul ? Cum poate sa ma oblige cineva sa platesc o suma de bani fara sa dovedeasca ?