avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz imbarcare Ryanair. Acum cinci zile ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz imbarcare Ryanair. Acum cinci zile am dorit sa zbor cu sotia mea non-cetatean EU ...

Acum cinci zile am dorit sa zbor cu sotia mea non-cetatean EU in Grecia, cu Ryanair din Bucuresti. Mentionez ca am calatori cu nevasta aproape in toate tarile Schengen din Romania, inclusiv cu Ryanair in Italia. Pe baza reguli ca membrul de familie trebuie sa fie insotit de sotul cetatean EU nu am avut niciodata problema la vama, sau cu companiile aeriene. In schimb pe 15 iulie Ryanair nu a vrut sa ne lase sa zburam pe motivul ca nevasta are nevoie de viza. Nu am reusit sa ne intelegem deloc cu ei, si am decis sa luam bilete la Tarom, 320€ in plus doar dus, pentru aceeasi destinatie, neavand nici o problema dupa la imbarcare sau la vama. Doresc sa aflu daca exista vreo procedura juridica prin care as putea sa recuperez valoarea biletelor plus prejudiciu moral si financiar de la Ryanair. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alex_95_mm , utilizator 20:34, 9 Mai 2022
Incercati sa plătiți la avocat un studiu de caz ca sa va informeze.
Este destul de mult de studiat.
Salut Marian. Azi am patit acelas lucru. Ai avut succes sa ii dai in judecata?

Marian_Ag a scris:

Acum cinci zile am dorit sa zbor cu sotia mea non-cetatean EU in Grecia, cu Ryanair din Bucuresti. Mentionez ca am calatori cu nevasta aproape in toate tarile Schengen din Romania, inclusiv cu Ryanair in Italia. Pe baza reguli ca membrul de familie trebuie sa fie insotit de sotul cetatean EU nu am avut niciodata problema la vama, sau cu companiile aeriene. In schimb pe 15 iulie Ryanair nu a vrut sa ne lase sa zburam pe motivul ca nevasta are nevoie de viza. Nu am reusit sa ne intelegem deloc cu ei, si am decis sa luam bilete la Tarom, 320€ in plus doar dus, pentru aceeasi destinatie, neavand nici o problema dupa la imbarcare sau la vama. Doresc sa aflu daca exista vreo procedura juridica prin care as putea sa recuperez valoarea biletelor plus prejudiciu moral si financiar de la Ryanair. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de calatorie emis de ambasada romana Eire Eire imbarcare refuzata datorita titlului de calatorie emis de ambasa considerat invalid.La un moment dat,avind pasaportul expirat am solicitat si primit de la ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri - noile reglementari privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate Carmen N Carmen N Aceste noi reglementari am inteles dintr-un comunicat al Politiei de Frontiera ca sunt: -Legea nr. 248/2005 publicata in Monitorul Oficial (I) nr. 682 din 29 ... (vezi toată discuția)