avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate Abiana

Activitate Abiana

Vă mulțumesc tare mult pentru ajutor!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie.
Am introdus o actiune pentru uzucapiunea de 30 de ani, impotriva Primariei.
Primaria nu a facut intampinare, nu a raspuns in niciun fel, iar la finalul procesului instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei capacitatii procesuale a Primariei si introducerea in cauza a UAT.
Eu la momentul respectiv nu am inteles exact ce a zis instanta si am sustinut pana la capat ca Primaria are calitate in proces si ca daca instanta considera ca exista un alt proprietar, las la aprecierea acesteia.
Instanta mi-a respins cererea si a admis exceptia invocata, fara sa se pronunte pe fondul cauzei, afirmand ca era datoria mea sa cer introducerea in cauza a UAT si sa fac dovada calitatii procesuale pasive.
Are sens sa fac apel in situatia asta?
As putea introduce din nou o actiune pentru acelasi obiect, in aceleasi conditii, dar impotriva UAT?
Ma mai pot folosi in noua actiune de probele administrate in cauza anterioara (raport de expertiza si declaratii martori)?
Buna ziua!
Este suficient ca o banca sa inscrie avizul de ipoteca mobiliara in AEGRM pentru a avea prioritate in fata ANAF de la 1 ianuarie 2016, avand in vedere ca trebuie raportate toate conturile bancare?
Ce se intampla daca impotriva debitorului bancii este inceputa executarea silita, insa figureaza cu amenzi sau datorii foarte mari la stat? Cine are prioritate? Cunoasteti vreun text de lege in baza caruia sa pot sustine ca banca are prioritate? Totusi si banca e creditor si nu vad de ce in cazul popririi din partea statului trebuie sa inchidem contul, atata vreme cat si noi avem de recuperat creante in baza unui titlu executoriu?