avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune - actiune respinsa pt lipsa capacitatii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune - actiune respinsa pt lipsa capacitatii procesuale pasive a Primariei

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie.
Am introdus o actiune pentru uzucapiunea de 30 de ani, impotriva Primariei.
Primaria nu a facut intampinare, nu a raspuns in niciun fel, iar la finalul procesului instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei capacitatii procesuale a Primariei si introducerea in cauza a UAT.
Eu la momentul respectiv nu am inteles exact ce a zis instanta si am sustinut pana la capat ca Primaria are calitate in proces si ca daca instanta considera ca exista un alt proprietar, las la aprecierea acesteia.
Instanta mi-a respins cererea si a admis exceptia invocata, fara sa se pronunte pe fondul cauzei, afirmand ca era datoria mea sa cer introducerea in cauza a UAT si sa fac dovada calitatii procesuale pasive.
Are sens sa fac apel in situatia asta?
As putea introduce din nou o actiune pentru acelasi obiect, in aceleasi conditii, dar impotriva UAT?
Ma mai pot folosi in noua actiune de probele administrate in cauza anterioara (raport de expertiza si declaratii martori)?
Cel mai recent răspuns: Abiana , utilizator 21:56, 22 Decembrie 2023
In opinia mea, nu are sens să faceți apel.

Introduceți o nouă acțiune. Instanța v-a acordat, prin motivarea hotărârii, și "consultanța" de care aveți nevoie, dar pe care ar fi fost preferabil să o fi avut-o dinainte, de la un avocat. "Consultanța" aceasta a instanței v-a costat cât taxa de timbru pe care ați azvârlit-o pe Apa Sâmbetei, plus timp pierdut și alte cheltuieli. Dincolo era mai ieftin...

Martorii ar trebui audiați din nou. Cu privire la expertiză, depinde. (Depuneți-o ca inscris, dar nu uitați să propuneți și proba cu expertiză prin noua cerere. Iar la momentul discutării probelor, încercați ...).
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2023
romascanu, moderator
Vă mulțumesc tare mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am chemat in judecata primaria in loc de unitatea administrativ teritoriala. cum pot sa rectific? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am facut o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Cererea de chemare in judecata am formulat-o impotriva primariei orasului ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive negut negut In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune leusan leusan Am inaintat o cerere catre primarie pentru concesionarea unui teren abandonat adiacent casei mele.Terenul figureaza pe numelle vechiului proprietar ,decedat de ... (vezi toată discuția)