Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie.
Am introdus o actiune pentru uzucapiunea de 30 de ani, impotriva Primariei.
Primaria nu a facut intampinare, nu a raspuns in niciun fel, iar la finalul procesului instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei capacitatii procesuale a Primariei si introducerea in cauza a UAT.
Eu la momentul respectiv nu am inteles exact ce a zis instanta si am sustinut pana la capat ca Primaria are calitate in proces si ca daca instanta considera ca exista un alt proprietar, las la aprecierea acesteia.
Instanta mi-a respins cererea si a admis exceptia invocata, fara sa se pronunte pe fondul cauzei, afirmand ca era datoria mea sa cer introducerea in cauza a UAT si sa fac dovada calitatii procesuale pasive.
Are sens sa fac apel in situatia asta?
As putea introduce din nou o actiune pentru acelasi obiect, in aceleasi conditii, dar impotriva UAT?
Ma mai pot folosi in noua actiune de probele administrate in cauza anterioara (raport de expertiza si declaratii martori)?
Introduceți o nouă acțiune. Instanța v-a acordat, prin motivarea hotărârii, și "consultanța" de care aveți nevoie, dar pe care ar fi fost preferabil să o fi avut-o dinainte, de la un avocat. "Consultanța" aceasta a instanței v-a costat cât taxa de timbru pe care ați azvârlit-o pe Apa Sâmbetei, plus timp pierdut și alte cheltuieli. Dincolo era mai ieftin...
Martorii ar trebui audiați din nou. Cu privire la expertiză, depinde. (Depuneți-o ca inscris, dar nu uitați să propuneți și proba cu expertiză prin noua cerere. Iar la momentul discutării probelor, încercați ...).
Uzucapiune
leusan
Am inaintat o cerere catre primarie pentru concesionarea unui teren abandonat adiacent casei mele.Terenul figureaza pe numelle vechiului proprietar ,decedat de ... (vezi toată discuția)