In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe motiv : " exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta Primaria Municipiului....."intrucit denumirea este Municipiu...... prin Primarul........si nu Primaria Municipiului.......",art 19 din Legea 21/2001;mai precizeaza faptul ca chiar daca in cauzele solutionate de pina acum Primaria nu s-a sesizat in acest sens nu este un argument juridic.
Ce pot sa fac? Ce argumente legale pot invoca pentru a contracara acest motiv si procesul sa nu fie anulat,procesul avind subiectul MODIFICAREA DECIZIEI PRIMARIEI ? Multumesc
Exceptia lipsei calitatii procesuale este o exceptie de fond, absoluta si peremptorie.
Fiind absoluta se poate invoca in orice stare a pricinii, chiar si in caile de atac, deci si in recurs.
Daca instanta va constata exceptia intemeiata, va respinge cererea ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.
Mi se pare cam neclara intrebarea dvs si nu-mi dau seama de ce s-a invocat exceptia.
Primaria nu emite decizii. Primarul emite dispozitii.
Procesul a fost facut prin chemarea in judecata a Primariei pentru a emite o Dispozitie ,care intirzia a fi emisa de ani de zile.In urma procesului Primaria a emis o Dispozitie,dar care era numai partial acceptabila pentru mine.
Am deschis iar proces contra Primariei pentru modificarea Dispozitiei date.Am cistigat la TB si la Curtea de Apel,(care s-au pronuntat pentru modificarea Dispozitiei Primariei) dar acum Primaria a facut al 2-lea recurs, la Inalta Curte de Justitie(de respingere a cererii de chemare in judecata) invocind exceptia lipsei capacitatii procesuale a Primariei.
Ce pot invoca pentru a se judeca Cererea de modificare a Dispozitiei care a venit de la Primarie totusi,nu din alta parte.Dosarul pentru emiterea Dispozitiei s-a depus la registratura Primariei.NU POT SA CRED CA 2 ani Primaria a ocupat timpul judecatorilor inutil,venind acum cu aceasta exceptie.
Adevarul este ca ...
- nu va puteti judeca cu o structura organizatorica a comunei/orasului, structura care care nu are personalitate juridica dupa cum nici dansii nu pot face recurs la recurs;
- trebuia sa chemati in judecata comuna/orasul nu primaria dupa cum si dansii trebuiau sa se apere ridicand exceptia la primul termen de judecata.
Am toate motivele sa cred ca recursul lor va fi respins ca fiind inadmisibil.
Va rog sa-mi spuneti cum nu poate face recurs Primaria, daca la recursul judecat la Curtea de Apel ,Decizia civila prevede ca se poiate face recurs in 15 zile de la comunicare
Calitate procesuala
aser
Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)