avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa capacitate de folosinta a primariei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa capacitate de folosinta a primariei

Buna ziua tuturor! Speta: Primaria X a dat in judecata angajatii pentru recuperarea unor sume de bani (sporuri) in urma controlului Curtii de Conturi. La fond instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei calitatii procesuale active a Primariei X si drept urmare actiunea a fost respinsa. In recurs, instanta a admis recursul, modificand sentinta recurata in sensul ca admite exceptia lipsei capacitatii de folosinta a Primariei X. In final, actiunea fiind respinsa si aici. Cine trebuie sa cheme in judecata salariatii, pentru a nu mai fi invocate asemenea exceptii si pentru a avea calitate in proces ?
Cel mai recent răspuns: Eugen Enescu , Consilier juridic 14:04, 29 Martie 2013
primarul
Adica, Institutia Primarului prin Primar dl. Y ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica unitatea administrativ teritoriala (care o fi ea) prin primar.
Dispoziţiile Legii nr. 215/2001 au stabilit limitativ atribuţiile autorităţilor administrative, consiliile locale având calitatea de autorităţi deliberative cărora le lipseşte capacitatea de reprezentare în relaţiile cu alte autorităţi administrative sau în justiţie.

Potrivit dispoziţiilor art. 67 din Legea nr. 215/2001 primarul este acela care reprezintă unitatea administrativ-teritorială în raporturile cu terţii.

Prevederile din legile speciale ce conferă calitate procesuală unor entităţi fără personalitate juridică sunt de strictă interpretare, mărginită de un cadru procesual specific acestor reglementări.

Primarul are calitate procesuala pasiva.

Nu mai inteleg nimic. Cand am formulat cererea am scris asa:" Primaria comunei Tulceni, reprezentata legal prin dl.Y in calitate de Primar ", si a fost invocata exceptia lipsei calitatii procesuale active a primariei iar in recurs a fost invocata exceptia lipsei capacitatii de folosinta a primariei.
Va intreb cum se numeste concret reclamantul institutie publica.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Invocarea exceptiei la recurs aser aser La recurs Primaria, ca parata, invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,dar -am avut primul proces cu Primaria, in care am solicitat ca ... (vezi toată discuția)
Cine poate si trebuie sa stea in judecata primarul, primaria sau orasul? LuchianSeb LuchianSeb A fost chemata in judecata o primarie pentru a garanta restituirea unei sume de bani retinuta in mod abuziv de catre o persoana juridica, ce lucra in numele ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive negut negut In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe ... (vezi toată discuția)