avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa capacitate de folosinta a primariei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa capacitate de folosinta a primariei

Buna ziua tuturor! Speta: Primaria X a dat in judecata angajatii pentru recuperarea unor sume de bani (sporuri) in urma controlului Curtii de Conturi. La fond instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei calitatii procesuale active a Primariei X si drept urmare actiunea a fost respinsa. In recurs, instanta a admis recursul, modificand sentinta recurata in sensul ca admite exceptia lipsei capacitatii de folosinta a Primariei X. In final, actiunea fiind respinsa si aici. Cine trebuie sa cheme in judecata salariatii, pentru a nu mai fi invocate asemenea exceptii si pentru a avea calitate in proces ?
Cel mai recent răspuns: Eugen Enescu , Consilier juridic 14:04, 29 Martie 2013
Capacitatea procesuală de folosinţă constă în aptitudinea unei persoane de a avea drepturi şi obligaţii pe plan procesual.
Primăria nu are personalitate juridică pentru a avea calitate de parte în judecată. fiind numai o structură administrativă, deci nu are capacitate de folosinţă a drepturilor civile pentru a fi parte în judecată.
(Decizia comercială nr. 109/28.02.2007 pronunţată de curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 722/166/2006:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea exceptiei la recurs aser aser La recurs Primaria, ca parata, invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,dar -am avut primul proces cu Primaria, in care am solicitat ca ... (vezi toată discuția)
Cine poate si trebuie sa stea in judecata primarul, primaria sau orasul? LuchianSeb LuchianSeb A fost chemata in judecata o primarie pentru a garanta restituirea unei sume de bani retinuta in mod abuziv de catre o persoana juridica, ce lucra in numele ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive negut negut In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe ... (vezi toată discuția)