avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Am inaintat o cerere catre primarie pentru concesionarea unui teren abandonat adiacent casei mele.Terenul figureaza pe numelle vechiului proprietar ,decedat de peste 45 de ani faramostenitori.Auzind aceasta o oarecare individa pe care nu am vazut-o niciodata acolo in acesti ani a introdus actiune in uzucapiune,in contradictoriu cu primaria.La primul termen s-a amanat pentru a aduce probe su inscrisuri si martori in dovedirea actiunii .Primaria a depus o intimpinare prin care arata atat: terenul figureaza pe numele .X( adica al decedatului de 45 de ani).

Ce pot face eu ca sa impiedic pe aceasta individa sa ocupe pe cai mincinoase acest teren.Pentru ca nu are tangenta cu nimic, nu cu teren nu a stat acolo practic a mai procedat asa cu un teren parasit cu chitante de mana false.

Ce actiune am la indemnina?
Popt depune un memoriu la instanta prin care sa instiintez acest lucru ,eventual dovezile si martorii?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 11:32, 11 Martie 2012
Daca nu solicitati sa interveniti in proces, depuneti acel memoriu inutil.Cine a folosit terenul?
1. daca nu exista mostenitori trebuia ca statul sa preia succesiunea vacanta...daca nu , acesta poate fi uzucapat.
daca acea persoana se juseca cu primaria pentru uzucapiune si aceasta nu a facut formele de succesiune, sansele sunt minime sa castige, cel putin in Bucuresti...in alte instante am vazut ca se poate. uzucapiunea nu se poate introduce decat impotriva proprietarilor, fie ei succesori sau primarie.
daca insa nu i-a suspendat actiuneqa de la inceput , deoarece nu indica cu cine se judeca, sansele devin mari....daca are martori care sa spuna ca acesta a foliosit terenul
consultati un avocat la cazul in speta
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Puteti interveni în proces, printr-o cerere de interventie, fie în interes propiu, fie în interesul UAT (unităţii administrativ teritoriale).
puteti formula cere de interventie daca puteti proba un interes in cauza ( nu promisiuni....)sau in interes propriu daca l-ati folosit. puteti bloca si uzucapiunea....
Nu a folosit nimeni terenul.A fost o ruina care a cazut s-au adapostit niste romi ilegal citiva ani si timp de atunci nimeni nu l-a folosit.eu am tot incercat pe la primarie dar degeaba.Mi se spune cafigureaza pe nume de proprietar.

Ba da indica cu cine se judeca,A dat primaria in judecata pentru uzucapiune.
Cererea de interventie accesorie pentru UTA in calitate de parat se timbreaza?
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
leusan, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce fel de actiune se poate introduce? leusan leusan Este vorba despre un teren adiacent casei parintilor mei.Terenul la administratia financiara figureaza pe numele proprietarului decedat, de peste 40 de ani, ... (vezi toată discuția)
Cum pot interveni intr-un proces leusan leusan S-a introdus o actiune in instanta pentru uzucapiune in contradictoriu cu primaria, pentru un teren alaturat casei mele de catre un individ care nu a ... (vezi toată discuția)
Invocare uzucapiune - help ! n12345 n12345 HELPPP !!! Pentru invocarea uzucapiunii este valabila posesia de peste 30 ani asupra unui teren pentru care nu sa platit impozit, dar care sa contopit cu ... (vezi toată discuția)