Buna ziua.
Incepand cu data de 01.04.2017 voi iesi la pensie anticipata partial.Va rog sa-mi spuneti daca pot cumula in continuare pensia anticipata partial cu urmatoarele 2 tipuri de venit:
1.Venituri din cedarea folosintei bunurilor(un contract de inchiriere apartament) la care acum platesc impozit de 16% si cass 5,5%
2.Venituri din comisioane din activitatea de brokeraj in asigurari la care platesc impozit 16% si cass 5,5%. Multumes anticipat.
Buna ziua!
Am inregistrate in carte de munca doua insemari privind perioada cat am lucrat in grupa I de munca si grupa II de munca si temeiul legal al acestor inregistrari.
Adeverinta eliberata pentru inregistrarea grupei I de munca a fost pierduta in anul 1997 dupa ce s-a facut inregistrarea in cartea de munca
Adeverinta eliberata pentru inregistrarea grupei II de munca exista si este inregistrata in cartea de munca dar nu respecta formatul din HG257/2011-Anexa 14.(a fost emisa in 06.07.1990)
Intrebare: Sunt obligat sa aduc de la cei doi angajatori si adeverinte noi dupa modelul Anexei 14 la HG 257/2011 sau sunt suficiente datele inscrise in cartea de munca despre grupele I si II-a
Buna ziua!
Deci pot depune dosarul pentru pensie anticipata partial(cu penalizare de 18%) la data de 01.04.2017 cand implinesc 6o ani?
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Buna ziua!
Ma numesc Farcas Gheorghe si sunt nascut in 01.04.1957 avand o vechime in munca de 38 ani din care: 1 an si 7 luni grupa I-a de munca
13 ani si 9 luni grupa II-a de munca
As dori sa aflu:
1.Data cand pot sa ies la pensie pentru limita de varsta
2.Data cand pot depune dosarul pentru pensie anticipata partial(cu penalizare)
3.Procentul de diminuare a pensiei(nr. luni de diminuare*0,75%)
Va multumesc!
O zi frumoasa