Buna ziua!
Am inregistrate in carte de munca doua insemari privind perioada cat am lucrat in grupa I de munca si grupa II de munca si temeiul legal al acestor inregistrari.
Adeverinta eliberata pentru inregistrarea grupei I de munca a fost pierduta in anul 1997 dupa ce s-a facut inregistrarea in cartea de munca
Adeverinta eliberata pentru inregistrarea grupei II de munca exista si este inregistrata in cartea de munca dar nu respecta formatul din HG257/2011-Anexa 14.(a fost emisa in 06.07.1990)
Intrebare: Sunt obligat sa aduc de la cei doi angajatori si adeverinte noi dupa modelul Anexei 14 la HG 257/2011 sau sunt suficiente datele inscrise in cartea de munca despre grupele I si II-a
Daca in carnetul de munca se regasesc mentionate toate elementele prevazute in anexa 14 (inclusiv decizia interna de nominalizare a dvs. ca beneficiar de grupa de munca I sau II la locul de munca ... ), nu trebuie sa aduceti alte adeverinte.
Probabil decizia de nominalizare nu este trecuta in carnetul de munca. Decizia de nominalizare a lucratorilor trebuia data la nivel de firma, in urma obtinerii avizului ITM/ Inspectia muncii pentru locurile de munca/ posturile de lucru/ activitatile incadrate in grupa de munca.
Înțeleg că pentru grupa de muncă poate fi obținută o adeverință doar dacă la perioada respectivă angajatorul a întocmit documentația?
Am lucrat la o Grădiniță specială unde erau copii cu handicap psihic și copii cu HIV. Arhiva s-a mutat în alt loc. De la secretariat mi-a spus o doamnă că nu s-au făcut documentele la momentul respectiv. Conform Ordinului MM 50/1999, anexa 2 lit 99 și 128 aș avea dreptul la grupa a II-a de muncă, eu având funcția de asistent medical.
Oricum o să fac cerere în acest sens. Aș vrea să fac cererea cât mai documentat.
Am vreo variantă ... dacă mi se spune că nu sunt documente în acest sens? Ori ajung la tribunal cu DGASPC?
Mulțumesc, numai bine!
@mihaelabacau
Trebuia sa deschideti o discutie noua pentru cazul dvs.
Daca nu s-a intocmit documentatia legala si/ sau nu s-a obtinut avizul ITM pe documentatie si/ sau angajatorul nu a emis decizie pentru nominalizarea lucratorilor pe locuri de munca, firma nu poate sa va elibereze adeverinta ceruta de Legea pensiilor publice nr.263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei, dar daca nu exista documente justitificative intocmite la nivelul firmei, expertul desemnat de instanta nu are la ce sa se refere in cadrul raportului de expertiza, doar sa constate lipsa acestora. Este greu de anticipat care poate fi hotararea instantei in acest caz.