avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate solobru

Activitate solobru

Buna seara. Sunt in cautarea unui sfat avizat in legatura cu o situatie ce am sa v-o descriu in continuare.
Am achizitionat un teren, inclusiv drum acces (cota parte) pe care am construit o casa. Acest drum de acces este drum infundat. Suntem 4 coproprietari cu parti indivizibile. De-a lungul acestui drum infundat sunt situate paralel, 5 proprietati (5 case) din care doar 4 sunt coproprietari. Prima casa neavand acces la acest drum, nefiind coproprietar cu parti indivizibile. Aceasta prima casa are acces la drumul principal, acesta servindu-i ca si drum de acces.
Nu avem montata bariera de restrictionare acces auto, dar am pus un semn de instiintare cu textul :proprietate privata. Acest proaspat proprietar, cel de la inceputul drumului in coproprietate (cel de langa drumul principal) afirma ca "am cumparat casa cu doua intrari".. Evident, total eronat. Ne-am reunit (cei 4 coproprietari) si l-am instiintat pe cel de la prima casa, cu privire la faptul ca acest drum este drum privat, ne cedat catre primarie, pe care-l administram si intretinem in comun. I-am oferit un extras CF si l-am rugat sa se mobilizeze in a-si construi pajas de trecere din drumul principal catre proprietatea sa. Dupa creme buna (aprox. 1 an) acesta a demarat lucrarile pentru a-si construi cale de acces cat toata lungimea parcelei sale de catre drumul principal. Evident ca primaria a intervenit si l-a sactionat, acesta nefiind in legalitate. Accesul inseamna latimea uni autoturism, banuiesc. Cum de altfel au si restul caselor de langa drumul principal. Cate un tub de drenaj ingropat si cam atat. Bun. Am conturat cat de cat personajul. In contiuare, dansul intra pe drumul nostru, a sapat un sant pentru a se racorda la curent electric, acest sant s-a tasat la scurt timp si acum avem denivelari de 10-15 cm pe drumul proprietate privata intrtinut de noi etc. Ideea este ca.. domnul nu intelege de vorba buna, ignora rugamintile noastre de a nu folosi acest drum.
Ce parghie legala avem noi, ca si coproprietari ai acestui drum, astfel incat sa restrictionam accesul acestui tert. Ce reclamatie, ce actiune, unde, la cine sa ne adresam ?
Datele mentionate in CF suna asa : Categorie folosinta : drum. Intravilan - DA. Observatii/Referinte : arabil cu destinatia drum. Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Multumesc de informatie. Din pacate inca nu am intrat in posesia dosarului ca sa am date exacte sau sa pot cere un studiu de caz.Deocamdata imi imaginez tot felul de posibile scenarii.. din ce am vazut, exista un art 155 CP alin 1 declarat neconstitutional de C.C.S prin decizia 297 din 26 aprilie 2018.Am tot cautat un raspuns in legatura cu aplicabilitatea acestei decizii. In cazul meu, mi s-a adus la cunostiinta calitatea de suspect in 2014 (anterior deciziei CCS). Oare..termenul de prescriptie a fost/ramane intrerupt ? Sau nu.. asta ar fi probabil cea mai importanta intrebare, deoarece din 2009(max) si pana azi 2020 sunt peste 10 ani de zile,ceea ce ar putea conduce automat la incetarea dreptului de a mai fi urmarit penal.Cel putin asa am inteles eu din ce am citit..
Multumesc mult pentru sfat.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu va poate raspunde nimeni doar in baza informatiilor minime pe care le-ati furnizat.
Trebuie sa angajati avocat care sa studieze dosarul pentru o opinie juridica pertinenta.

Buna seara. Sunt in situatia de a fi posibil invinuit de fapte de evaziune fiscala si spalare de bani.Aceste fapte s-ar fi putut intampla pana in cel tarziu sfarsitul anului 2009, moment de la care eu nu am mai fost implicat in firma in care am fost coadministrator.In 2014 mi s-a adus la cunostiinta faptul ca sunt suspect in acest dosar de cercetare, am fost perchezitionat la domiciliu si audiat la sediul politiei.Dupa acest moment nu am mai fost cautat pana saptamana trecuta cand am primit o instiintare-citatie ca sa ridic o citatie de la parhetul de pe langa tribunal.Am fost sa ridic citatia dar mi s-a comunicat ca inca este pe teren si mi sa cerut sa las un numar de telefon pentru a fi contactat pentru a ridica "plicul" .Mentionez ca pe acea adresa (Instiintare-Citatie) este mentionat un numar de dosar cu terminatia 2019, iar perchezitia,audierea si calitatea de suspect s-au intamplat in 2014.In acest moment nu am si inca nu am discutat cu un avocat. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in a lamuri doua chestiuni visavis de aceasta situatie :
1. Poate fi valabila prescriptia posibilelor fapte penale in legatura cu care sunt cercetat (posibilul prejudiciu ar insuma sub 100,000 euro) ?
2. Se poate deschide un nou dosar de cercetare pentru aceeiasi cauza (2014 - 2019 ) ?

Am nevoie de cateva raspunzuri avizate, va rog . Maine cel probabil am sa intru in posesia "plicului" care poate sa contina o citatie sau probatoriu sau habar nu am ce.Dar de cand am primit instiintarea traiesc intr-un stres continu, si as fi foarte recunoscator daca cineva m-ar ajuta cu niste sfaturi/pareri de specialist.

Va multumesc anticipat.
Ma gandesc totusi sa gasesc un avocat sa ma reprezinte , doar pentru faptul ca e un singur lucru cu care nu sunt impacat din sentinta pronuntata , si anume prejudiciul ..se cere a fi platit de cei doi administratori , dar nu se imparte suma in nici un fel , ca urmare primesc scrisori de executare silita pe toata suma ( probabil si celalalt fost administrator primeste la fel ) .Daca era cumva impartita la doi , eu i-mi plateam partea mea si-mi vedeam ca omu de viata , dar asa ..nu prea stiu cum sa procedez .
Inca o data , va multumesc foarte mult si va dorec sa vi se intoarca inzecit binele asta pe care-l faceti sfatuinduma/ne fara nici un interes .
Cu respect .
Va multumesc foarte mult pentru raspuns .
Deasemenea , ma gandesc , ca poate revizuirea asta o sa aibe aceleasi efecte si pentru mine , nu doar pentru revizuent . Ca suntem practic in aceeiasi oala ..in cazul asta.
Sau trebuie sa fac eu o revizuire separata ?
Buna ziua ,
sunt la munca in strainatate si incerc sa ma informez cu ajutorul acestui site si cu bunavointa dumneavoastra . Pe scurt : anul trecut am fost condamnat ( cu suspendare ) pe art 6 legea 241/2005 ( neplata impozitelor cu retinere la sursa in terman de 30 de zile ) . Intre timp , am aflat ca acest articol a fost declarat neconstitutional .Fiind doi andinistratori pedepsiti , cel din Romania cred ca vrea sa revizuiasca acesasta condamnare . Eu nu tin legatura cu el , deci nu pot sa aflu exact ce vrea . Pe portal , el apare ca revizuent , iar eu si Administratia Fiscala , ca intimati .
Inrebarea mea este ( avand in vedere ca primul termen e chiar aproape ) , : trebuie neaparat sa fiu prezent ? nu prea am posibilitatea financiara sa ma deplasez acum in Romania ...si in plus de asta , sunt angajat de 2 luni ..concediu ..e cam devreme sa cer . Nu m-as prezenta , daca nu ar fi nevoie . , sa nu pierd locul de munca si sa nu cheltui bani ( pe care nu-i am ..) .
Astept un sfat , va rog .
Multumesc