Buna ziua ,
sunt la munca in strainatate si incerc sa ma informez cu ajutorul acestui site si cu bunavointa dumneavoastra . Pe scurt : anul trecut am fost condamnat ( cu suspendare ) pe art 6 legea 241/2005 ( neplata impozitelor cu retinere la sursa in terman de 30 de zile ) . Intre timp , am aflat ca acest articol a fost declarat neconstitutional .Fiind doi andinistratori pedepsiti , cel din Romania cred ca vrea sa revizuiasca acesasta condamnare . Eu nu tin legatura cu el , deci nu pot sa aflu exact ce vrea . Pe portal , el apare ca revizuent , iar eu si Administratia Fiscala , ca intimati .
Inrebarea mea este ( avand in vedere ca primul termen e chiar aproape ) , : trebuie neaparat sa fiu prezent ? nu prea am posibilitatea financiara sa ma deplasez acum in Romania ...si in plus de asta , sunt angajat de 2 luni ..concediu ..e cam devreme sa cer . Nu m-as prezenta , daca nu ar fi nevoie . , sa nu pierd locul de munca si sa nu cheltui bani ( pe care nu-i am ..) .
Astept un sfat , va rog .
Multumesc
Va multumesc foarte mult pentru raspuns .
Deasemenea , ma gandesc , ca poate revizuirea asta o sa aibe aceleasi efecte si pentru mine , nu doar pentru revizuent . Ca suntem practic in aceeiasi oala ..in cazul asta.
Sau trebuie sa fac eu o revizuire separata ?
Ma gandesc totusi sa gasesc un avocat sa ma reprezinte , doar pentru faptul ca e un singur lucru cu care nu sunt impacat din sentinta pronuntata , si anume prejudiciul ..se cere a fi platit de cei doi administratori , dar nu se imparte suma in nici un fel , ca urmare primesc scrisori de executare silita pe toata suma ( probabil si celalalt fost administrator primeste la fel ) .Daca era cumva impartita la doi , eu i-mi plateam partea mea si-mi vedeam ca omu de viata , dar asa ..nu prea stiu cum sa procedez .
Inca o data , va multumesc foarte mult si va dorec sa vi se intoarca inzecit binele asta pe care-l faceti sfatuinduma/ne fara nici un interes .
Cu respect .
Este bine sa va apărați chiar dacă nu sunteți prezent și sa va prezentați argumentele.
Dacă nu va prezentați puteți uza de dreptul de a avea avocat care sa va reprezinte în instanta și asa veți afla și de desfășurarea procesului.