De curând, am fost desemnat sa sustin o revizuire împotriva unui recurs in contencios administrativ( probabil cei de la oficii au vrut sa mi o coacă:))
Ideea e ca revizuirea nu se încadrează pe absolut niciunul dintre motive, iar pretentul- revizuient a avut toate calitățile pe care le poate avea un litigant civil, introducând chiar si contestație în anulare.
Ideea e ca e primul caz pe oficii, definitiv de putin timp, iar oricum as da o nu vad o altă situație decât să mă fac de cacao si sa sustin aberant ca hârtia nu e alba, ci neagra in fata completului de apel.
Căutați sa faceti o analogie daca se poate si sa nu va antamați în susțineri lungi.
Am văzut că mulți avocați zic doar: solicit admiterea cererii.
Si ei sunt angajați de client.
"Obligatiile de diligenta imi impun sa sustin partea pe care o reprezint, fapt pentru care, pe scurt, concluziile mele vor fi de admitere ( in principiu) a cererii de revizuire, asa cum a fost formulata. Solicit sa amanati pronuntarea pentru ca partea sa aiba posibilitatea sa depuna concluzii scrise."
E o iesire eleganta din situatie.
Ma indoiesc ca au vrut sa vi-o coaca cei de la oficii, ei primesc o adresa cu nr de dosar si cam atat, dau si ei pe cine e de serviciu in ziua respectiva.
Din pacate, multe vor fi cazurile cand nu veti avea ce concluzii sa puneti, dar asta e:)
Problema e ca trebuie sa si motivez revizuirea si ma gândeam sa merg pe art 509 alin1 primul pct - instanta nu s a pronunțat asupra unui lucru cerut - deși s a pronunțat.. alte cazuri mi se par prea extreme, gen obiectul pricinii, situația judecătorului/ martorului, cedo, ccr sau autoritate de lucru judecat..
Păi...sa amane pronunțarea ca sa depuneti concluzii scrise nu va scutește de obligația de a pune concluzii pe fond.
Adică nu este o soluție.
În plus, va si obligați fața de instanță sa depuneti concluzii scrise si daca verbal nu reușiți sa expuneti ceva concludent ce argumentare o sa faceti in scris?
În scris trebuie să o faceți detaliat si argumentat.
Eu cred ca va complicati inutil cu amânarea pronuntarii.
E posibil ca si instanta sa va ia tare si sa va întrebe ce ati facut pana acum...ori sa va întrebe ce teza vreti sa argumentati.
Eu i-as da dreptate la judecător daca v-ar lua tare.Nu se fac astfel.de aiureli de avocați.
Amanare pronuntare
paul99
Va rog puteti sa imi spune-ti din ce motive sa poate amana pronuntarea intrun proces penal? si daca este posibil pana la termenul afisat sa mai administrez ... (vezi toată discuția)