avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... judecat fara drept de aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

judecat fara drept de aparare

fratele meu este arestat si condamnat definitiv.el a depus o cerere de revizuire in luna februarie.acum a primit la camera o pronuntare in care spune ca cererea este inadmisibila in principiu?ce vroiam sa stiu el nu a fost adus la instanta cand sa judecat revizuirea.se poate judeca revizuirea fara ca reclamantul sa fie prezent?nu a stiut ca sa judecat aceasta revizuire ?este normal sa nu il citeze si sa nu i se dea dreptul la aparare???????????
Cel mai recent răspuns: alinaelida , utilizator 00:02, 9 Iulie 2011
in aceasta rvizuire el aduce probe noi.doi martorii care nu au fost audiati niciodata/e normal sa nu il aduca la instanta si sa respinga fara a i se da dreptul la aparare?ce trebuie facut?as dori sa depun o reclamatie ?cum procedez si unde trebuie facuta?
Fara a cunoaste in mod nemijlocit actele si lucrarile dosarului (doar din relatarea dvs) nimeni nu va poate comunica exact ce s-a intamplat.
Este bine sa incercati sa apelati la un avocat ,care sa aiba acces nemijlocit la dosar si in functie cele constatate , acesta , de comun acord cu dvs , sa ia masurile legale care se impun.
as dori sa stiu dak poate sa judece o revizuire fara sa il cheme la instanta ?nu trebuie sa fie si revizuentul prezent sa stie ptr ce ai respinge cererea de revizuire?
Potrivit art.403 cod procedură penală, admisibilitatea în principiu a cererii de revizuire se examinează de către instanţă, în camera de consiliu, fără citarea părţilor şi fără participarea procurorului. Asa cum se observă, nu se citează revizuentul, intimatul, iar procurul nu participă la şedinţa din camera de consiliu.
e obligatoriu sa fie citat legal revizuientul. faptul ca s-a judecat in lipsa lui nu inseamna ca i-a fost incalcat dreptul la aparare.

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire. ajutatima cu un raspuns! elvira,cristina elvira,cristina As dori sa stiu ce insemna 522/ art 393/394 nu stiu daca l-am scris bine. Dar ajutati-ma cu un raspuns. Va multumesc mult de raspunsu. (vezi toată discuția)
Participarea partilor la admiterea in principiu a revizuirii in penal Denden6 Denden6 Avand in vedere declararea ca neconstitutional a art. 459 alin. 2 NCPP prin Decizia din 30.06.2015 a Curtii Constitutionale, acum, la punerea in discutie a ... (vezi toată discuția)
Revizuire respinsa cati cati 18.01.2017 Ora estimata: 08:30 Complet: C14 C.P./FOND Tip solutie: respinge cererea Solutia pe scurt: În baza art. 459 alin. 5 Cpp rap. la art. 452-453 ... (vezi toată discuția)