avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... judecat fara drept de aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

judecat fara drept de aparare

fratele meu este arestat si condamnat definitiv.el a depus o cerere de revizuire in luna februarie.acum a primit la camera o pronuntare in care spune ca cererea este inadmisibila in principiu?ce vroiam sa stiu el nu a fost adus la instanta cand sa judecat revizuirea.se poate judeca revizuirea fara ca reclamantul sa fie prezent?nu a stiut ca sa judecat aceasta revizuire ?este normal sa nu il citeze si sa nu i se dea dreptul la aparare???????????
Cel mai recent răspuns: alinaelida , utilizator 00:02, 9 Iulie 2011
Da, e obligatoriu, dar numai dupa admiterea in principiu a cererii. Examinarea admisibilitatii se face fara citarea partilor, dupa modificarile codului de procedura penala din 2010.
art.459 alin.2 spune ca cererea se examineaza in camera de consiliu fara citarea partilor. El trebuia sa motiveze cererea aducand inscrisuri . Cand a fost condamnat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire. ajutatima cu un raspuns! elvira,cristina elvira,cristina As dori sa stiu ce insemna 522/ art 393/394 nu stiu daca l-am scris bine. Dar ajutati-ma cu un raspuns. Va multumesc mult de raspunsu. (vezi toată discuția)
Participarea partilor la admiterea in principiu a revizuirii in penal Denden6 Denden6 Avand in vedere declararea ca neconstitutional a art. 459 alin. 2 NCPP prin Decizia din 30.06.2015 a Curtii Constitutionale, acum, la punerea in discutie a ... (vezi toată discuția)
Revizuire respinsa cati cati 18.01.2017 Ora estimata: 08:30 Complet: C14 C.P./FOND Tip solutie: respinge cererea Solutia pe scurt: În baza art. 459 alin. 5 Cpp rap. la art. 452-453 ... (vezi toată discuția)