avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o nelamurire. Ajutatima cu un raspuns!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o nelamurire. Ajutatima cu un raspuns!

As dori sa stiu ce insemna 522/ art 393/394 nu stiu daca l-am scris bine.
Dar ajutati-ma cu un raspuns.
Va multumesc mult de raspunsu.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:33, 6 Februarie 2011
e o dilema.... e un cod cifric... un pic mai specific
presupun ca vorbiti de codul penal..?
Da vorbesc de coduri penale...
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
elvira,cristina, utilizator
art.522 indice 1 c.proc pen. "Rejudecarea celor judecati in lipsa in caz de extradare" a fost modificat si are urmatorul cuprins:
In cazul in care se cere extradarea sau predarea in baza unui mandat european de arestare a unei persoane judecate si condamnate in lipsa, cauza va putea fi rejudecata de catre instanta care a judecat in prima instanta, la cererea condamnatului.
Dispozitiile art. 404-408 se aplica in mod corespunzator.
In privinta art.393 care priveste hotararile supuse revizuirii si 394 c.proc.pen.-cazurile de revizuire nu s-au adus modificari.
Avem insa modificari pe revizuire la art 397 si urmatoarele:
La art.397 a fost introdus un nou al.4 care prevede:
Cererea de revizuire adresata direct instantei se trimite pe cale administrativa procurorului competent.
Apoi:
Articolul 402 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 402. - La primirea lucrarilor trimise de procuror, presedintele instantei fixeaza termen pentru examinarea admisibilitatii in principiu a cererii de revizuire, dispunand atasarea dosarului cauzei."
La articolul 403, alineatul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 403. - Admisibilitatea in principiu se examineaza de catre instanta, in camera de consiliu, fara citarea partilor si fara participarea procurorului. Instanta examineaza daca cererea de revizuire este facuta in conditiile prevazute de lege si daca din probele stranse in cursul cercetarii efectuate de procuror rezulta date suficiente pentru admiterea in principiu."
La articolul 403, alineatul 2 se abroga.
La articolul 403, dupa alineatul 3 se introduce un nou alineat, alineatul 31, cu urmatorul cuprins:
"Cererile ulterioare de revizuire sunt inadmisibile daca exista identitate de persoana, de temei legal, de motive si aparari."
La articolul 404, alineatul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 404. - Odata cu admiterea in principiu a cererii de revizuire instanta stabileste termen pentru rejudecarea cauzei, putand suspenda motivat, in tot sau in parte, executarea hotararii supuse revizuirii."
Sper sa fi "dibuit" ce va trebuie.:luck:
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da, referirea viza si dupa parerea mea prevederile art. 522 indice 1 C. pr. pen., cu privire la rejudecarea cauzei dupa extradare.

Este vorba de o incercare de rejudecare a cauzei dupa extradare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire - procedura, camera de consiliu mihaiteodor mihaiteodor buna dimineata va rog ajutatima cu un rasp,Varul meu are o condamnare definitica cu executare,unchiul meu ia facut cerere de revizuire si a depus la parchet au ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea in principiu a cererii de revizuire apetrei.mihai apetrei.mihai in baza Legii 143/2000 art. 2, am fost condamnat la 5 ani cu executare, retinandu-se impotriva mea si art. 7 din Legea nr. 39/2003.cu toate ca din materialul ... (vezi toată discuția)
Revizuire dosar penal pici80 pici80 ce este revizuirea unui dosar penal? (vezi toată discuția)