avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revizuire respinsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revizuire respinsa

18.01.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C14 C.P./FOND
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 459 alin. 5 Cpp rap. la art. 452-453 Cpp, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire a încheierii din data de 31.10.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. Sc/2016 al Judecătoriei Cornetu, formulată de revizuenta . În baza art. 275 alin. 2 Cpp, obligă petenta revizuentă la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă . Pronunţată, în şedinţă publică, azi 18.01.2017.
Document: Hotarâre 10/2017 18.01.2017
Va rog ce mai pot face?Pot face recurs?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: cati , utilizator 13:25, 20 Ianuarie 2017
Aveți dreptul de a declara apel.
Dar probabil ca nu se va schimba nimic.
Revizuirea este foarte greu de obținut.
Potrivit disp. art. 459 alin. 7 c.pr.pen. " Încheierea prin care este admisă în principiu cererea de revizuire este definitivă. Sentinţa prin care este respinsă cererea de revizuire, după analiza admisibilităţii în principiu, este supusă aceleiaşi căi de atac ca şi hotărârea la care se referă revizuirea.
Aveti dreptul sa o atacati folosind aceeasi cale de atac la care se refera sentinta a carei revizuire ati solicitat-o. Sansele sunt minime de a castiga .
Este definitiva, dupa cum si scrie.
Banuiesc ca ati atacat o incheiere prin care vi s-a respins plangerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată.

Da dl.avocat.Ce as mai putea sa fac fiind parte vatamata?
Recurs inteleg ca bu pot, contestatie?nu cred, sau CEDO
Am solicitat revizuirea unei incheieri definitive, pronuntata impotriva ordonantei de neincepere a urmaririi penale.Nu era o sentinta jud.era o incheiere pronuntata in C P
Apoi am facut cerere de revizuire eu fiind parte vatamata.Oare mai pot face rec daca incheierea revizuita era definitiva si sunt parte vatamata!Sau ma adresez direct la CEDO Multumesc f mulr

Alte discuții în legătură

Camera preliminara, respingere plangere nup, intemeiata pe art gresit aporti aporti Buna ziua! Urmand toate caile unei plangeri prealabile pentru furt si inselaciune am primit NUP iar in camera preliminara mi s-a respins ... (vezi toată discuția)
Calea de atac impotriva unei decizii penale. _Alin_ _Alin_ Instanta Tribunalului a emis o hotarare numind-o ,,Sentință'' Impotriva acestei sentinte penale, am declarat ,,Apel'' conform art. 408 CPP. Apelul a fost ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu obligatoriu daca partea vatamata este minora? desirelia75 desirelia75 am solicitat in instanta revizuirea unei hotarari date in camera preliminara pe motiv ca au aparut elemente noi( al;te hotarari) care nu erau cunoscute la ... (vezi toată discuția)