avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calea de atac impotriva unei decizii penale.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calea de atac impotriva unei decizii penale.

Instanta Tribunalului a emis o hotarare numind-o ,,Sentință''
Impotriva acestei sentinte penale, am declarat ,,Apel'' conform art. 408 CPP.

Apelul a fost judecat de instanta Curtea de Apel.
Procurorul de sedinta de la instanta Curtea de Apel a invocat excepţia inadmisibilităţii căii de atac, în raport de faptul că hotărârea Tribunalului nu este supusă niciunei căi de atac.
Instanta Curtea de Apel, mi-a respins ca inadmisibila calea de atac pe care am formulat-o cu apel impotriva sentintei a Tribunalului.
Hotararea instantei Curtii de Apel se numeste ,,Decizie''.

Vreau sa atac aceasta decizie a instantei Curtea de Apel, aratand ca calea de atac pe care am formulat-o, era una admisibila, deoarece conform art. 408 (1) CPP, sentinţele pot fi atacate cu apel, dacă legea nu prevede altfel.


Care este calea de atac impotriva acestei decizii penale a Curtii de Apel?


Doresc sa mi se spuna baza art. pe care sa ma bazez, si care este termenul de a ataca aceasta decizie.
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 21:39, 21 Octombrie 2016
Care a fost obiectul dedus judecatii in fata Tribunalului
Revizuirea.

Am efectuat o cerere de revizuire la tribunal, in baza art. 453, 1, a) CPP, ,,s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză;''

Instanta Tribunalul mi-a respins ca inadmisibila prin SENTINTA.

Daca am vazut ca instanta Tribunalul a numit Hotararea ca SENTINTA, eu am atacat SENTINTA conf. art. 408, 1) CPP unde spune ca ,,1) Sentinţele pot fi atacate cu apel, dacă legea nu prevede altfel.''

Ajuns la Curtea de Apel, procurorul de sedinta de la instanta Curtea de Apel a invocat excepţia inadmisibilităţii căii de atac, în raport de faptul că hotărârea Tribunalului nu este supusă niciunei căi de atac.
Instanta Curtea de Apel, mi-a respins ca inadmisibila calea de atac pe care am formulat-o cu apel impotriva sentintei a Tribunalului.

Hotararea instantei Curtii de Apel se numeste ,,Decizie''.

Care e calea de atac impotriva acestei DECIZII?
Mi se pare nedrept sa mi se respinga ca inadmisibila, cand conform art. 408,1 CPP, sentintele pot fi atacate cu APEL.
De ce inadmisbila? Nu e clara legea?

Este clar ca nu doriti sa oferiti suficente date din care sa va raspund la modul concret, dar ca sa nu discutam in zadar va spun ca revizuirea ca si cale de atac extraordinara, priveste numai hotararile prin care a fost solutionat fondul cauzei, daca ati atacat prin revizuire o incheiere definitiva a judecatorului de camera preliminara ce privea o plângere împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată, discutia este inutila, solutia judecatorului este legala.
patrascu razvan a scris:

Este clar ca nu doriti sa oferiti suficente date din care sa va raspund la modul concret, dar ca sa nu discutam in zadar va spun ca revizuirea ca si cale de atac extraordinara, priveste numai hotararile prin care a fost solutionat fondul cauzei.


Ce date trebuia sa mai dau cand ati intrebat ,,care a fost obiectul dedus judecatii in fata Tribunalului'' ?
Am dat un raspuns scurt: ,,Obiectul dedus judecatii in fata tribunalului a fost: REVIZUIREA''

patrascu razvan a scris:

daca ati atacat prin revizuire o incheiere definitiva a judecatorului de camera preliminara ce privea o plângere împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată, discutia este inutila, solutia judecatorului este legala.


Pare ca mi-ati citit gandurile.
Da, am atacat prin revizuire o incheiere definitiva a judecatorului de camera preliminara ce privea o plângere împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată, insa sa fiu mai deschis, judecatorul nu a inteles situatia de fapt.

Concret, dupa ce judecatorul de camera preliminara mi-a respins plangerea impotriva ordonantelor parchetului, dupa o perioada de timp, am depus la instanta tribunalului o cerere de revizuire in baza art. 453, 1, a) CPP ,, s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză;''
Judecatorul ce a avut de solutionat revizuirea, a crezut ca eu am atacat soluţia de neurmărire sau netrimitere în judecată a procurorului, astfel mi-a respins cererea de revizuire ca inadmisibila printr-o sentinta.
De fapt, eu, introdusesem cererea de revizuire impotriva hotararii a judecatorului de la tribunal, motivand ca s-au descoperit fapte sau imprejurari noi ce nu au fost cunoscute la solutionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză conf. art 453 CPP, dar judecatorul acesta care a examinat cererea de revizuire, a crezut ca eu am atacat ordonantele procurorului, cand de fapt eu atacasem solutia data de judecator.

Asadar, ce puteam sa fac eu impotriva sentintei data de judecatorul de la tribunal care in motivatia sa a mentionat ca am atacat prin revizuire ordonantele procurorului, cand de fapt, eu am atacat prin revizuire, solutia data de judecator de camera preliminara, dovedind ca exista noi probe ce nu au fost cunoscute la solutionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză ?
V-am raspuns anterior, este inadmisibila cererea de revizuirea impotriva incheierii jud de camera preliminara, v-am explicat si din ce considerente, daca doriti sa va pierdeti timpul in continuare, nu aveti de cat.

Alte discuții în legătură

Camera preliminara- cum se ataca o hotarare definitiva? danielbaran danielbaran cum atac o decizie definitiva a judecatorului camerei preliminare prin care reapinge plangerea impotriva ordonantei procurorului de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)
Cerere revizuire cauza penala _Alin_ _Alin_ Se poate solicita revizuirea unei hotărâri judecătorești definitive pronunțată în camera preliminară dacă s-au descoperit lucruri neștiute și acte ... (vezi toată discuția)
De cand se poate ataca cu apel sau recurs? danaa1 danaa1 Pentru a ataca o solutie a unui judecator, atac in apel sau recurs, e nevoie de 10 zile. Dar acest termen de 10 zile, de cand incepe? Sa presupunem ca in ... (vezi toată discuția)