avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate mirela725

Activitate mirela725

Vă multumesc!
Buna seara! După aproape un an, lamuririle au venit de la minister. Mi s-a recunoscut toata vechimea de la catedra (calificat/necalificat) la incadrarea salariului. Pentru a obtine banii pierduti, pe toata perioada incadrarii gresite, am inteles ca o pot face prin instanta, însă am aflat că, pe ultimii 3 ani, banii ii pot recupera, fara instanta. Intrebarea mea este: Cum? Multumesc.
Un copil implineste 2 ani și, la nici o luna, vine pe lume si al doilea copil. Mama, care a avut indemnizatie de crestere a copilului, deoarece era studenta, mai beneficiaza de indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil, avand in vedere ca s-a retras de la facultate cu un an in urma?
luiza2015 a scris:

Prin vechime in invatamant se intelege perioada desfasurata la catedra. Aceasta indiferent ca sunteti incadrat la profesor calificat sau necalificat.
Vechimea pe care o vedeti scrisa pe fluturas reprezinta vechimea in invatamant plus vechimea in alte sectoare.
La salariul de incadrare se ia in calcul numai vechimea in invatamant si gradul.
Daca ati ati obtinut definitivatul atunci ati predat cel putin doi ani ca profesor calificat.
Exista o grila de salarizare: pentru profesor necalificat ( vechimea in invatamant). profesori calificati ( debutant 0-2 ani,2-6 ani,6-10 ani.., profesor cu definitivatul 2-6... peste 25 ani vechime, profesor gradul 2, profesor gradul 1).In acea grila veti gasi salariile de incadrare deja calculate.
In situatia in care ati predat , sa spunem 3 ani ca pr necalificat si 2 ani ca pr. calificat aveti 5 ani vechime in invatamant. Daca ati obtinut apoi definitvatul , salariul de incadrare trebuia sa fie cel din grila - profesor calificat cu definitivat si 5 ani vechime in invatamant.
Secretarele si contabilele sunt angajate dupa alte criterii decat cele normale.
Daca aveti vreo nelamurire intrebati persoana ( in scris) care intocmeste statele de plata.

Vă mulţumesc!
S-a interpretat în mod diferit acest articol de lege de către cei care stabilesc salariul de încadrare? Cu acelaşi parcurs profesional şi aceeaşi vechime în învăţământ, două cadre didactice nu sunt încadrate la fel! Unuia i s-a luat în calcul şi perioada lucrată ca necalificat pentru stabilirea salariului de încadrare şi altuia... nu! Nu este vorba de interpretare?

Nu există articol de lege care să lămurească situaţia existentă!!!
mirela725 a scris:

Mulţumesc!
Voi încerca să înţeleg ceea ce se specifică în aceste legi. Momentan, as vrea să ştiu ce înseamnă "vechimea recunoscută în învăţământ". Omul de la catedră, cu o vechime de peste 25 de ani, însă de 13 ani calificat, face acelaşi lucru de la bun început: îi învaţă pe copii să scrie, să citească, să socotească...indiferent că s-a numit învăţător, institutor, prof. înv. primar!
Sper să mă lămurească ceea ce "spun" aceste legi!

Mulţumesc!
Voi încerca să înţeleg ceea ce se specifică în aceste legi. Momentan, as vrea să ştiu ce înseamnă "vechimea recunoscută în învăţământ". Omul de la catedră, cu o vechime de peste 25 de ani, însă de 13 ani calificat, face acelaşi lucru de la bun început: îi învaţă pe copii să scrie, să citească, să socotească...indiferent că s-a numit învăţător, institutor, prof. înv. primar!
Sper să mă lămurească ceea ce "spun" aceste legi!

Mulţumesc pentru explicaţii. Există vreun răspuns concret şi pentru a doua întrebare?
În momentul obținerii definitivării în învățământ, perioada lucrată ca necalificat ar trebui luată în calcul la vechimea în învățământ pentru stabilirea salariului de încadrare?
Există vreun articol de lege, care să confirme sau să infirme această situaţie?