avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate otilia_liv

Activitate otilia_liv

As dori sa stiu daca un pensionar anticipat partial, care are stagiul de cotizare de 41 ani si un an si 4 luni pana la limita de varsta , poate fi mandatat ca presedinte al asociatiei de proprietari al condominiului in care locuieste. Va primi salariu de aprox. 400-500 lei si nu are program (orar) de lucru stabil. Poate fi convocat la o sedinta de cca. 30-60 minute/luna la o data aleatorie, poate semna azi un act si peste trei saptamani altul etc.
Din punct de vedere al programului de lucru, activitatea desfasurata, poate fi comparata cu cea a unui zilier. Azi “lucreaza” 20-30 minute, pauza trei-patru zile sau chiar o saptamana, etc.
Daca pensionarul anticipat partial poate fi mandatat, ce taxe/impozite/contributii trebuie sa plateasca asociatia de proprietari?
Va multumesc
Otilia Liv
Sunt presedinte al asociatiei de proprietari cu contract de mandat recent.
Sunt pensionat anticipat partial.
In contractul de mandat nu se specifica orar de munca, nu am birou (fiindcă locuiesc în bloc), ci faptul că voi reprezenta asociaţia.
Salariul net nu depăşeşte 500 lei.
Doresc să ştiu ce taxe + impozite (contribuţii) trebuiesc plătite la stat.
Fiind pensionat partial (am 41 ani stagiu de cotizare şi mai am un an şi jumătate până la limita de vârstă) doresc să ştiu dacă pot să îndeplinesc această funcţie fără să-mi fie afectată pensia?
Vă mulţumesc
O.L.
Sunt presedinte al asociatiei de proprietari cu contract de mandat recent.
Sunt pensionat anticipat partial.
In contractul de mandat nu se specifica orar de munca, nu am birou(fiindcă locuiesc în bloc), ci faptul că voi reprezenta asociaţia.
Salariul net nu depăşeşte 500 lei.
Doresc să ştiu ce taxe + impozite (contribuţii) trebuiesc plătite la stat.
Fiind pensionat partial (am 41 ani stagiu de cotizare şi mai am un an şi jumătate până la limita de vârstă) doresc să ştiu dacă pot să îndeplinesc această funcţie fără să-mi fie afectată pensia?
Vă mulţumesc
O.L.