avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Claude23

Activitate Claude23

Bună ziua,

Am încheiat un contract de manageriat artistic cu o societate, iar acum am aflat că societatea respectivă nu este avizată pentru activități de impresariat artistic, iar reprezentantul societății nu are atestat de impresar. Contractul cuprinde și activități de impresariat, cum ar fi: procurarea de contracte pentru artist, semnarea contractelor în numele artistului etc.

În situația de față, contractul semnat este nul?
Asa voi face. Va multumesc!
Vă mulțumesc pentru răspuns. Dacă managerul nu are nicio dovadă că m-a plătit pentru prestațiile mele până acum, dar nici eu nu am vreo dovadă că am cântat pentru că nu am acces la contractele semnate în numele meu, aș putea invoca faptul că acel contract nu este profitabil și, ca urmare, nu are rost să continuăm colaborarea? Pentru că, în acest caz, dacă ar dovedi că a încheiat contracte în numele meu, aș putea invoca neplata acestora.
Bună ziua,

Am încheiat în urmă cu 3 ani un contract de management artistic exclusiv cu un manager, pe 5 ani. În contract este specificat faptul că nu poate fi reziliat unilateral de către mine, însă vreau să îl reziliez deoarece m-am certat cu managerul respectiv, iar acum, evident, nu vom mai putea colabora. Menționez că i-am cerut rezilierea de comun acord, însă a refuzat.
Răspuns la discuția Contract de management artistic
Am înțeles. Trebuie, însă, ca acest contract să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă?
Bună ziua,

Am un contract de management artistic și aș vrea să îl reziliez, însă în contract este specificat faptul că nu poate fi reziliat unilateral, iar managerul refuză să își dea acordul pentru reziliere. Acest tip de contract se încadrează în categoria contractelor individuale de muncă sau într-o altă categorie?