avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Încetare contract management artistic
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Încetare contract management artistic

Bună ziua,

Am încheiat în urmă cu 3 ani un contract de management artistic exclusiv cu un manager, pe 5 ani. În contract este specificat faptul că nu poate fi reziliat unilateral de către mine, însă vreau să îl reziliez deoarece m-am certat cu managerul respectiv, iar acum, evident, nu vom mai putea colabora. Menționez că i-am cerut rezilierea de comun acord, însă a refuzat.
Cel mai recent răspuns: Claude23 , utilizator 10:26, 25 Noiembrie 2015
Buna ziua!
Banuiesc ca respectivul contract interzice denuntarea unilaterala, dar apreciez ca poate fi reziliat, rezilierea presupunand o culpa/vina a celeilalte parti contractante (o neexecutare/executare necorespunzatoare).
Altfel spus, daca puteti invoca o executare necorespunzatoare din partea partenerului contractual, consider ca puteti solicita rezilierea contractului.

Cu stima,
Vă mulțumesc pentru răspuns. Dacă managerul nu are nicio dovadă că m-a plătit pentru prestațiile mele până acum, dar nici eu nu am vreo dovadă că am cântat pentru că nu am acces la contractele semnate în numele meu, aș putea invoca faptul că acel contract nu este profitabil și, ca urmare, nu are rost să continuăm colaborarea? Pentru că, în acest caz, dacă ar dovedi că a încheiat contracte în numele meu, aș putea invoca neplata acestora.
Buna ziua din nou!
Depinde ce angajamente si-a asumat prin contract. Daca, de exemplu, prin contract si-a asumat sa va asigure un anumit numar de contracte si nu a reusit sa indeplineasca acest numar, apreciez ca puteti solicita rezilierea.
Daca doar dumneavoastra nu aveti contractele obtinute de manager, dar stiti ca acestea exista, nu inseamna ca managerul nu poate face proba existentei lor - e posibil chiar sa aiba inregistrari de la evenimente.
Luati contractul si mergeti la un avocat pentru consultanta - poate va redacta si notificarea de reziliere.

Cu stima,
Asa voi face. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de modelling hant12 hant12 Buna ziua, Am o intrebare , cum pot sa reziliez un contract de modeling , am achitat prina transa de bani de 300 de lei si mai trebuie sa achit 300 de lei , ... (vezi toată discuția)
Corectitudine si legalitate clauza contract Geo_2008 Geo_2008 CONTRACT DE PRESTÃRI SERVICII Nr. ....... / ............................. III. DURATA CONTRACTULUI : 3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract george.moro george.moro Buna ziua. Un prestator de servicii a considerat ca este mai convenabil sa rezilieze contractul si sa incaseze avansul, justificand actiunea sa printr-o ... (vezi toată discuția)