avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate carepecare

Activitate carepecare

Răspuns la discuția revizuire si prescriptie
Multumesc, dar concret in cazul meu? Revizuirea intrerupe cursul prescriptiei?
ROG MULT AJUTOR!
Caut pe internet de 1 luna in fiecare noapte si nu gasesc raspunsul la situatia mea.

Ca parte vatamata intr-un proces penal, dupa ce Curtea de Apel a dat sentinta definitiva, am primit inscrisuri care imi sunt in favoare.

Potrivit Art 453 Cazurile de revizuire | Codul de Procedură Penală am la dispozitie
(1) Revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută când:

a) s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză;

Problema este ca mai sunt doar 7 luni pana ce fapta s-ar prescrie. Adica, daca acum procesul ar mai fi continuat, in 7 luni fapta s-ar fi prescris.

Acum, ce va rog mult sa imi spuneti, cum curge timpul dpdv al prescriptiei?

Revizuirea intrerupe termenul de prescriptie? Sau daca trec 7 luni pana se analizeaza cererea de revizuire, se constata prescriptia si se anuleaza si sentinta definitiva? Sau revizuire inseamna rejudecarea cazului si incepe totul de la T0?

Multumesc mult!
Buna ziua,
sunt parte vatamata intr-un proces de loviri si alte violente. Posed un raport medico-legal (emis de un serviciu judetean) care din pacate nu este in concordanta cu realitatea (ci si in contradictie cu toate actele medicale depuse). Drept urmare, am facut o plangere penala impotriva medicului legist.
La Apel, mi s-a respins o expertiza INML pe motiv ca nu exista vreun motiv ca raportul de expertiza medico-legal sa nu fie credibil. Iar daca se va incepe urmarirea penala a medicului legist care a emis raportul, atunci se poate redeschide cazul - afirmatiile apartin procurorului de sedinta.

Asadar sunt doua dosare. 1 - loviri si alte violente 2 - abuz in serviciu

Pentru primul: Avand in vedere ca decizia se bazeaza pe un raport medico legal eronat, este una stramba.
Fapta se va prescrie in 6 luni.

Intrebari: a) Daca voi merge la Inalta Curte si va interveni acest termen, care va fi starea de fapt? Faptuitorul va scapa fara absolut nicio pedeapsa sau va ramane cea de la Apel?
b) se poate ajunge la CEDO pe motiv de "proces neechitabil" daca prescriptia intervine in timpul procesului de la ICCJ?

Al doilea dosar: Cel mai probabil se va da clasare, iar judecatorul nu va intoarce dosarul la parchet.
Intrebari: c) In acest caz, pot ajuge la CEDO pentru un dosar care a murit din fasa (fiind epuizate practic toate caile de atac interne)?
d) CEDO iti mai poate respinge cazul fara sa motiveze de ce?

Multumesc,
Buna ziua,
s-a incheiat un acord in baza art 2267 Cod Civil prin care s-a acordat o suma de bani.
Se plateste impozit pentru aceasta suma? Daca da, de catre cine si cum?
Multumesc
Buna ziua,

in urma unei polemici avute, doresc sa intreb daca exista o asemenea lege potrivit careia daca un document este semnat de minim cinci persoane, o eventuala raspundere civila, finaciara, nu se rasfrange asupra semnatarilor (doar pe baza faptului ca sunt minim cinci).

Multumesc,
Multumesc mult.
In cazul petitiilor care nu intra sub influenta legii 544, ma puteti ajuta cu aceleasi informatii va rog?
Buna ziua,

As avea nevoie de ajutor in a formula o chemare in judecata, astfel:

Am formulat o petitie in baza legii 544/2001 catre Primarie.
Nu am primit niciun raspuns nici dupa 60 de zile, iar orice demers pe care il voi face in interiorul institutiei va fi in van.

1. De aceea, in baza carei legi, articol si in ce formula ii pot chema in instanta pentru a-mi raspunde?
2. Trebuie achitata o taxa de timbru?

Multumesc,
Multumesc pentru raspusuri.

In partea stanga sus sunt mentionati urmatorii:
Consiliul Local
Directia Politie Locala
Directia Circulatie a Politiei Locale

In situatia in care trebuiau chemati Consiliul Local prin Primar si Politia Locala, ramane in continuare singura posibiliatate sa mentionez acest lucru la primul termen?

Puteti verifica in Buletinul Procedurilor de Insolventa daca ii banuiti ca "s-ar da faliti"...

In BPI aflu daca au depus o cerere de radiere/insolventa/etc in timp real?

Da, sigur vor face acest lucru. Nu mai au decat un singur angajat.
Imi e teama ca pana va sosi motivarea, ei vor reusi sa isi inchida firma.

Apoi, chiar daca nu mai au bani in conturi... eu ii pot macar bloca la nesfarsit sa isi inchida firma?
Multumesc,

voi specifica acest lucru la primul termen.
Eu aveam impresia ca formularea -prin Primar- , include Politia Locala si Primarul iar prin prisma celor afirmate de Dvs, Primarul poate invoca lipsa calitatii procesual pasive.