avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Activitate Bernath Ioanina

Activitate Bernath Ioanina

Buna ziua.

Eu acum am intrat in concediu de creștere. Voi rămâne in cc pana la jumătatea lunii Octombrie(2 luni aproximativ), cand va intra soțul meu. Întrebarea mea este daca pot rămâne in concediu fără plata pana împlinește bebe 2 ani, daca este soțul in concediu de creștere copil.

Va mulțumesc anticipat.
Buna ziua

Puteti sa imi spuneti, va rog, daca tatăl anunța angajatorul cu 2 luni înainte de a intra in concediu de creștere , printr-o cerere de suspendare a contractului de munca, angajatorul il poate da afara in aceste 2 luni?
Va mulțumesc!
Buna ziua

Eu voi intra in cc pentru o luna jumătate, după care va intra tatăl copilului in cc , pana împlinește acesta 2 ani.
Întrebarea mea este daca pot beneficia de concediu fără plata pana la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului,data fiind situația de mai sus.

Mulțumesc anticipat!
Buna ziua.
As vrea sa știu daca se poate ca pe parcursul celor 2 ani in care se acorda indemnizația se poate sa se schimbe beneficiarii, mama sau tata, de mai multe ori si ce trebuie facut in acest sens.
Va mulțumesc!
Buna ziua.
Soțul meu este manager de zona la o companie multinaționala. Ieri a fost chemat la sediu, unde i s-a cerut sa își dea demisia. I s-au pus in fata 3 hârtii cu discuții critice pt diverse motive, unele vechi si de 7 lun, altele de 3 luni si altele care se regăsesc in toate celelalte zone, poate chiar si in cazuri mai grave decat la el(lucrând in comerț, uneia dintre colegele lui era sa ii închidă un magazin DSV-il, iar acea colega nu a primit nici măcar un avertisment), si un referat cu desfacerea contractului de munca. Evident nu a vrut sa semneze, deoarece i s-a părut anormal ca acele cercetări disciplinare sa ii fie date toate odată, fără niciun avertisment in prealabil, fără niciun timp de a schimba ceva.. Nu a mai avut probleme, sancțiuni, nimic. Din contra, are rezultate bune, cu filialele din subordine. Acum dintr-o data au venit toc-poc sa il pună sa își dea demisia. Pentru ce? Ce avem de facut in cazul acesta? E legal si normal sa abuzeze astfel? Menționez ca eu am născut de doar 2 luni, iar înainte sa ramân însărcinată am fost colegi, insa nu am avut contact direct, fiind pe zone diferite. Pana sa ramân însărcinată, am fost si eu hărțuită sa imi dau demisia in același fel.
Buna ziua.
Cate zile de concediu pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) are obligatia sa acorde angajatorul conform noilor reglementari legislative.
Va multumesc pentru amabilitate.