avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Buna ziua.
As vrea sa știu daca se poate ca pe parcursul celor 2 ani in care se acorda indemnizația se poate sa se schimbe beneficiarii, mama sau tata, de mai multe ori si ce trebuie facut in acest sens.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 15 Iulie 2016
Da, se poate face acest lucru.

Norme metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.12
....
(3) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisă a persoanei îndreptăţite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condiţiilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reîntoarcerea în ccc Dumitru Aiftimie Dumitru Aiftimie Buna ziua, am o întrebare, pot să mă întorc înapoi în ccc dacă am reluat activitatea la locul de munca? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil croberta croberta daca salariata se hotaraste sa revina din concediu crestere copil dupa 6 luni, poate sa.l mai solicite in cazul in care firma intra in faliment ? (vezi toată discuția)
Bună ziua. se poate împărți concediul de creștere copil ... Elena.ella31 Elena.ella31 Bună ziua. Se poate împărți Concediul de Creștere Copil intre părinți? Să ia mama 1 an iar tatăl 1 an? In ce condiții și cum se procedează? ... (vezi toată discuția)