Ma numesc Ionut Rachieru si am o intrebare legata de "Taxa pentru difuzare muzica ambientala".
Lucrez la o societate comerciala ce are ca obiect de activitate comercializare produse (Magazin). Pe factura de la E.On Energie Romania platesc o taxa pentru difuzare Radio si TV lunar in suma de 80 lei pe luna. Am un televizor in spatiul de desfacere a produselor (vanzare) si am conectat televizorul la internet, stiind ca platesc Taxa Radio TV la E.On Energie si ascult sau difuzam muzica unui post de TV sau Radio. Am citit ca trebuie sa platesc o "Taxa pentru difuzare muzica ambientala". In acest caz mai trebuie sa platesc "Taxa pentru difuzare muzica ambientala".
Tranzactie parti sociale de la societate comerciala SRL intre persoane fizice rezidende in Romania
Am urmatorul caz:
Sunt 3 asociati rezidenti in Romania asociati intr-o societate comerciala SRL.
Unul dint-re asociati a hotarat sa se retraga si sa vanda cota lui de parcicipare celorlati doi asociati.
Tranzactia respectiva a avut loc in baza unui contract de cesiune.
Plata efectiva s-a facut din conturile personale a celorlati doi asociati catre asociatul care se retrage.
Asociatul care se retrage a virat societati din contul sau personal impozitul aferent acestei tranzactii in cota de 16%.
Caz:
a) 1 asociat detine 34% din capitalul social ce este in suma de 5000 lei adica 170 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiind in suma de 1700 lei
b) 1 asociat detine 33% din capitalul social ce este in suma de 5000 lei adica 165 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiind in suma de 1650 lei
c) 1 asociat detine 33% din capitalul social ce este in suma de 5000 lei adica 165 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiind in suma de 1650 lei
Valoare a celor 170 parti sociale detinute de primul asociat de vanzare si platita este 80000 lei.
Care sunt inregistralile contabile in conformitate cu legislatia fiscala si contabila in vigoare?