avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa pentru difuzare muzica ambientala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa pentru difuzare muzica ambientala

Buna ziua!

Ma numesc Ionut Rachieru si am o intrebare legata de "Taxa pentru difuzare muzica ambientala".
Lucrez la o societate comerciala ce are ca obiect de activitate comercializare produse (Magazin). Pe factura de la E.On Energie Romania platesc o taxa pentru difuzare Radio si TV lunar in suma de 80 lei pe luna. Am un televizor in spatiul de desfacere a produselor (vanzare) si am conectat televizorul la internet, stiind ca platesc Taxa Radio TV la E.On Energie si ascult sau difuzam muzica unui post de TV sau Radio. Am citit ca trebuie sa platesc o "Taxa pentru difuzare muzica ambientala". In acest caz mai trebuie sa platesc "Taxa pentru difuzare muzica ambientala".
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 11:33, 29 Mai 2018
Sunt taxe diferite.
Taxele pentru comunicare publica ambientala sunt taxe pentru proprietate intelectuala (cand difuzati un post de televiziune sau un post de radio in locatia d-voastra, acesta contine opere purtatoare de drepturi de autor - compozitori, autori, textieri, etc. - si drepturi conexe - artisti interpreti, executanti, instrumentisti si producatori de fonograme).
In fapt, sunt cel putin 3 taxe pentru comunicare publica ambientala cand difuzatri muzica intr-o locatie publica sau chiar 4 daca folositi televizorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)